To je to što me zanima!

Udruga GROZD traži ostavku ministra Željka Jovanovića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Udruge GROZD i Reforma bile su među podnositeljima zahtjeva za ustavnošću Zdravstvenog odgoja, kojeg je Ustavni sud u srijedu privremeno ukinuo iz škola
Vidi originalni članak

Odluku Ustavnog suda protiv Kurikuluma zdravstvenog odgoja komentirala je u srijedu udruga GROZD - Glas roditelja za djecu te Udruga Reforma i njihovi odvjetnici. Rekli su kako traže ostavku ministra obrazovanja Željka Jovanovića. Ako je on ne bude dao onda traže premijera Milanovića da ga smijeni. 

Također, traže ostavke Vinka Filipovića, ravnatelja Agencija za odgoj i obrazovanje te Mile Jelavić, dječje pravobraniteljice. Sramotno je kažu da ona ne vidi ništa sporno u tome što je Ustavni sud proglasio neustavnim. 

Rekli su i kako je ovo veliki dan za demokraciju.

- Bili smo svjedoci nedemokratskog ponašanja ministra Jovanovića koji je vrijeđao i klevetao ako je netko govorio protiv zdravstvenog odgoja. Potezi ministra su bili protuustavni i nedemokratski i zato bi trebao ponuditi ostavku - rekao je Ladislav Ilčić iz GROZD-a. 

Na konferenciji su rekli i kako oni nisu protiv zdravstvenog odgoja već da traže da postoji više programa između kojih će roditelji birati. Kažu da je ovo velika pobjeda za demokraciju jer se ubuduće niti jedan program neće moći nametati bez odluke roditelja.

- Kad netko želi nametati totalitarizam budite hrabri i borite se za svoja prava - rekao je Ilčić. 

Udruge GROZD i Reforma bile su, podsjetimo, među podnositeljima zahtjeva za ustavnošću Zdravstvenog odgoja, kojeg je Ustavni sud u srijedu privremeno ukinuo iz škola.

Idi na 24sata

Komentari 275

  • Alkana 23.05.2013.

    OSTAVKA! OSTAVKA! OSTAVKA!

  • kriticar 323 23.05.2013.

    udruga grozd je samo produžena ruka nekoga njen predsjednik nije sposoban sastaviti rečenicu a kako če tek voditi udrugu,sve ovo on sigurno nije smislio.

  • strapacoza 23.05.2013.

    čovjek koji uživa u obitelji, djeci, nema vremena baviti se takvim stvarima kojima se bave takve udruge , jer naprosto uživaju. ovima očigledno ne cvatu ruže kod kuće, pa osnivaju takve udruge , imaju se snage svađati , oni ''traže...''. isus''tražite najprije kraljevstvo nebesko, a sve će vam se ostalo nadodati''. naravno, lakše im je tražiti nečiju ostavku nego ovo drugo, jer za ovo drugo moraš imati dušu, ljubavi, strpljenja, vremena, a sve to im nedostaje, pa traže nešto od ljudi, a ništa od boga(od ljudi- ostavku, od boga nikakvo kraljevstvo). i kome su slični? djeci koja se svađaju .

Komentiraj...
Vidi sve komentare