To je to što me zanima!

Uzrok infekcija? U KB Mostar u desetak dana umrle tri bebe

Iz bolnice su potvrdili da su na Odjelu za intenzivno liječenje i neonatologiju registrirani slučajevi infekcija sa smrtnim ishodom, uzrokovani bakterijom
Vidi originalni članak

Tri bebe preminule su u posljednjih desetak dana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a smrt se dovodi u vezu s bolničkom infekcijom.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar potvrdili su da su na Odjelu za intenzivno liječenje i neonatologiju ove bolnice registrirani epidemiološki povezani slučajevi bolničkih infekcija s nažalost smrtnim ishodom, uzrokovani bakterijom klebsiellom pneumonijom.

To je, navodi se, jedan od najčešćih uzročnika bolničkih infekcija čiji se porast bilježi i u svijetu posljednjih godina. 

- Unutar deset dana umrle su tri bebe, od toga dvije bebe su umrle kod nas u bolnici, a jedna u bolnici u Zagrebu. Bebe koje su umrle kod nas su nedonoščad, rođene su 4.6., a termin je bio 22.7. Na samom porodu bebe su oživljavane i plodna voda je bila žuta. To što se u mostarskoj bolnici dogodilo nije toliko alarmantno da bi se javnost uznemirila. To se događa u svim kliničkim centrima, neki čak zatvaraju svoja odjele, dok se ne izvrši dezinfekcija - kazala je dr. Vesna Brkić, šefica Klinike za dječje bolesti KB Mostar, a prenosi Dnevni avaz.

Iz bolnice su priopćili kako su pooštrene mjere nadzora i kontrole s ciljem uklanjanja uzročnika i sprječavanja širenja infekcije na Odjelu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Josipa_8 24.06.2015.

    Studiram na Zdravstvenom fakultetu i zaista i sad se čudim nekim doktorima koji paradiraju u kutama kroz fakultet, jedu u restoranu koji svakodnevno smrdi na ribu, dim, burek i kojekakvu hranu. I onda se čude kako je neka bakterija dospjela... Kad bi pazili na takve banalne stvari nikad se nesto ovakvo ne bi dogodilo!

  • Josipa_8 24.06.2015.

    Strašno!

  • -black-angel 19.06.2015.

    Kako prenosi www.bljesak.info umrlo je 10 beba. i naša kolumnistica Martina Mlinarević Sopta je napisala i sve potpisujem : Samo u ovoj umrtvljenoj, hipnotiziranoj zemlji ovo nije prvoklasna, strašna i najveća vijest. Samo se kod nas preko ovoga i sličnih stvari godinama prelazi šutke, mireći se sa svime, sa duboko slegnutim ramenima i pssst, pusti bolan, jer sustav je veći od malog čovjeka, sustav malog čovjeka melje, jede i ispljune, a s bogovima se ne igra i u bogove se ne dira. Tri male bebe su preminule u nekoliko dana u Mostaru. Samo se u ovoj jadnoj zemlji radi ovoga provode "pojačane mjere nadzora". Pa jebem li vam nadzor i dušu koju nemate. Devet mjeseci nosiš blago ispod srca, toliko majki tih devet mjeseci imaju neviđeno teške i komplicirane trudnoće, odriču se sebe da bi se to maleno biće rodilo, leže nepomično, strah ih je otići i do toaleta da nešto ne bi krenulo po zlu, dišu samo da ugledaju jedan par najdivnijih očiju, i onda se desi ovo? A vi provodite pojačan nadzor? U svakoj normalnoj zemlji, kao što netko napisa, radi opsežne i neviđene istrage sve bi drugo bilo stavljeno na čekanje, a odjel zatvoren. Kod nas je ovo vijest teška okoprilike kao jedna silikonska sisa prosječne starlete. Ovo drugo nas više i zanima. Takvi smo mi ljudi, i neka nam je kako nam je. Ovim nesretnim ljudima, kojima se teška nevolja desila i dešava, izražavam najdublju i najiskreniju sućut, i poručujem ako ih je strah, ako bilo šta trebaju ili žele iznijeti svoju priču, neka me slobodno kontaktiraju, gonit ćemo bagru do zadnjeg suda ovoga svijeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare