To je to što me zanima!

V. Pusić: Nije nam u interesu blokirati ulazak Srbije u EU

Nova ministrica vanjskih poslova je kazala kako je probleme najbolje rješavati bilateralno, a ako ne, da su i međunarodni sudovi i međunarodne arbitraže za ljude
Vidi originalni članak

Ni u interesu Srbije, ni u interesu Hrvatske nije da blokiramo ulazak Srbije u Europsku uniju zbog neriješenog spora oko granice na Dunavu, rekla je Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova Vlade RH u intervjuu beogradskom dnevnom listu Blic. Dodala je da iskustvo koje je Hrvatska imala sa Slovenijom oko Piranskog zalijeva govori da je, ukoliko je moguće, probleme najbolje rješavati bilateralno, a ako ne ide, da su i međunarodni sudovi i međunarodne arbitraže za ljude.

Govorila je i o najvećim kočnicama za rješavanje problema ratnih zločina. 

- Jedna je srpski zakon koji proširuje jurisdikciju srpskog pravosuđa i izvan područja Srbije, koji je po mom mišljenju problematičan. S druge strane, imamo hrvatski zakon o ništavnosti srpskih optužnica koji je također problematičan. I jedan i drugi otežavaju rješavanje problema. Ako smo u stanju vezano za te zakone donijeti racionalnije odluke, onda imamo šanse riješiti ili bar početi rješavati probleme, rekla je Pusić govoreći o načinu rješavanja pitanja ratnih zločina.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • jovanka 09.01.2012.

    ma..ku im j....treba ih blokirati kad uđemo u EU do 22.stoljeća,j....im m...balkansku

  • brko1 09.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Zly 09.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare