To je to što me zanima!

Vadili zlatne zube iz lubanja pa ih prodavali za pivo i ćevape

Grobare su prijavili zlatari, a istraga je trajala 11 mjeseci. Odmah su ostali bez posla, a pred sud idu vjerojatno u svibnju. Dvojica od njih 14 se brane šutnjom. Jedan od odvjetnika je rekao da nije krađa kada se nešto uzme iz grobnice
Vidi originalni članak

Grobari su s pokojnika krali zlatni nakit, a iz lubanja su vadili zlatne zube, koje su čupali kliještima. Ukradeno su prodavali u zlatarnicama, a neki su zaradili i do 40.000 kuna. To stoji u optužnici protiv 14 grobara i nosača osječke gradske tvrtke Ukop, javlja Večernji list.

Grobare su prijavili zlatari, a istraga je trajala 11 mjeseci. Odmah su ostali bez posla, a pred sud idu vjerojatno u svibnju. Dvojica od njih 14 se brane šutnjom, a ostali su uglavnom sve priznali. 

- Kada je sprovod, šef pokaže gdje se treba kopati. Ako nešto bude, bude, ako ne bude, onda ništa. Tako su činile i tri generacije prije mene - rekao je jedan od grobara. Novac koji su dobili za zlato trošili su na pivo, ćevape, cigarete i kladionicu.

Odvjetnica jednog grobara rekla je kako se ne zna nijedan oštećenik, i kome je zlato pripadalo. Ne zna se niti postoji li popis nestale zlatnine.

- Po stavovima iz sudske prakse, stvari pronađene u grobnicama su napuštene pa njihovo prisvajanje nije krađa - rekao je drugi odvjetnik. 

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 154

  • zng108 11.04.2014.

    politicari kradu od zivih a grobari od mrtvih,,,,,,,,,,,

  • Deesire 11.04.2014.

    Sramota, sram da ih bude. Rade na groblju i čine takve stvari, čovjeku nikada ne bi palo napamet da bi jedan grobar činio takvo stvari, i baš zato su kralo godinama. I vjerujem da to nije jedini slučaj. Sramota. Tko zna šta rade sa samim leševima na kraju krajeva. Sijeku im udove, i tko zna što još. Pitanje da li svaki leš vrate na mjesto, mogu ga bacit tko zna gdje..

  • MichaelMonako 11.04.2014.

    Mene su za života već opelješili kao i mnoge druge pa da se zna kad riknem uzalud im trud ,nema svrhe otvarati moju. :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare