To je to što me zanima!

Vakula: Od ponedjeljka hladnije vrijeme, a 1. maj uglavnom suh

Najsunčaniji i najtopliji dan nadolazećeg tjedna bit će upravo srijeda, no neće posvuda biti suh. Ponedjeljak će donijeti kišu i vjetrovito vrijeme te će ujedno biti i najhladniji dan u tjednu
Vidi originalni članak

Ovih su dana s vremenskom prognozom i njezinim ostvarenjem mnogi nezadovoljni - i oni koji su doživjeli pljuskove, grmljavinu i olujno nevrijeme, a i oni koji su zbog istih, koji se nisu dogodili - odgodili planirane aktivnosti na otvorenome. Bit će ih i sljedećih dana - i nezadovoljnih, i pljuskova s grmljavinom, javlja HRT-ov meteorolog Zoran Vakula. 

Vlažan i nestabilan zrak zadržavat će se iznad našeg dijela Europe pa će i dalje biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima - ili malo optimističnije - djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku - gotovo svakodnevno uz barem ponegdje povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom.

Štoviše, u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka u gorju, uglavnom višem, past će i malo snijega, koji se ne smije isključiti ni tijekom prvog svibanjskog vikenda. Pritom će vjerojatno najkišovitiji i najsvježiji dan prvog dijela novoga tjedna biti ponedjeljak, a najsunčaniji i najtopliji - iako posvuda ne i suh - srijeda, mjestimice i četvrtak. 

Stoga će mnogobrojni skupovi, roštiljanja i druge prvosvibanjske aktivnosti proći uz suho, barem djelomice sunčano i ugodno toplo vrijeme, ali će neki tog prazničnog dana i pokisnuti, najvjerojatnije oni u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Morate li obaviti sjetnu - agrometeorolozi savjetuju da je najmanje nepovoljno vrijeme sredinom tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • lorim1 29.04.2019.

    Ne znam kako mu nije neugodno i dalje trabunjat... Rekao je za vikend u Zagrebu pljuskovi sa grmljavinom sve do ponedjeljka, a ono ništa. Vikend lijep i suh. Bolje ja pogodim na kladionici dva para iz sesnaeste brazilske lige nego on vrijeme. I još mu daju plaću za to...

  • IgorHoraček 29.04.2019.

    ako je 1. maj, onda treba pisati "uglavno suv"

  • franjo54 29.04.2019.

    Gle Vakula pogodio

Komentiraj...
Vidi sve komentare