To je to što me zanima!

Vakula upozorava: Očekuju nas niže temperature i obilne kiše

Ponovno će u mnogim mjestima biti obilnije kiše, i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega, kaže Zoran Vakula...
Vidi originalni članak

Do srijede će kiša biti česta, mjestimice i obilnija te izraženija, a lokalno je moguće i nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Od četvrtka više sunčanog vremena, no i dalje nestabilno

Nakon kraćeg razdoblja stabilnijeg, sunčanijeg i toplijeg vremena, iako diljem Hrvatske ne i sasvim stabilnog i suhog, u prvom dijelu novoga tjedna ovogodišnji svibanj nastavlja ‘po svom’ – pretežno oblačno i manje toplo, uz čestu kišu, koja ponegdje može biti i ‘prljava’, prognoza je meteorologa HRT-a Zorana Vakule.

No, dodaje Vakula, većini je vjerojatno znatno važnija spoznaja da će ponovno u mnogim mjestima biti obilnije kiše, i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega.

- Lokalno će biti i olujnih nevremena i tuče. Mnogima na Jadranu smetat će i najprije većinom umjereno i jako jugo, zatim i bura. U drugom dijelu tjedna bit će sunčanije, od petka i ponovno toplije, ali i dalje ne sasvim stabilno… - navodi Vakula za HRT.

Prema sredini tjedna na kopnu se očekuje još malo niža temperatura.

- Do srijede kiša će biti česta, mjestimice i obilnija te izraženija, a lokalno je moguće i nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Od četvrtka više sunčanog vremena, no i dalje nestabilno, uz povremenu kišu uglavnom na istoku zemlje - prognozira dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

Stabilnog vremena nema na vidiku. I na Jadranu će do srijede biti vrlo nestabilno. Povremeno će biti kiše, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom.

- Obilnija kiša u utorak je vjerojatna u Dalmaciji, a u srijedu pak na sjevernom Jadranu. Umjereno i jako jugo na sjevernom će dijelu u srijedu zamijeniti bura, koja će se u četvrtak proširiti i duž cijele obale, te pojačati. Od četvrtka kiša će biti rjeđa pojava, no sasvim stabilnog vremena i dalje nema na vidiku - prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 28.05.2019.

    kiša non stop pada,,

  • Chosen_one 28.05.2019.

    jooj vakula , popusti nas malo jbt .. jel vidim tvoju facu znam da ne trebam spremat jakne jos

  • 28.05.2019.

    Gorivo dole gore nema clanka jel bio drasticni pad od 1.5 kn po rezervaru

Komentiraj...
Vidi sve komentare