To je to što me zanima!

Valentinovo u Rusiji: Za podršku Alekseju Navaljnom pristaše će zapaliti svijeće u obliku srca

"Putin utjelovljuje strah. Navaljni utjelovljuje ljubav. Zbog toga ćemo mi pobijediti", napisao je na Twitteru Leonid Volkov, jedan od bliskih Navaljnijevih saveznika, pozivajući ljude na okupljanje u nedjelju navečer
Vidi originalni članak

Pristaše žestokog kritičara Kremlja i oporbenog političara Alekseja Navaljnog tijekom nedjelje planiraju održati okupljanja diljem Rusije. U četvrtima i mjestima u kojima žive zapalit će svijeće, unatoč upozorenjima da bi mogli biti uhićeni. 

Navaljnijevi saveznici ranije su proglasili svojevrstan moratorij na ulična okupljanja do proljeća jer je policija u proteklih nekoliko tjedana uhitila tisuće ljudi koji su prosvjedima izražavali nezadovoljstvo zbog uhićenja i zatvaranja ruskoga oporbenog političara.

No na Valentinovo će još jednom iskazati s Navaljnim tako što će se navečer okupiti ispred svojih domova te na 15 minuta upaliti svjetla na mobitelima i u dvorištima postaviti upaljene svijeće u obliku srca.

"Ruski predsjednik Vladimir Putin utjelovljuje strah. Navaljni utjelovljuje ljubav. Zbog toga ćemo mi pobijediti", napisao je na Twitteru Leonid Volkov, jedan od bliskih Navaljnijevih saveznika, pozivajući ljude na okupljanje. 

PROSVJEDI U RUSIJI Policija privela više od 4400 pristaša Navaljnog: Traže da ga oslobode, blokirali gradove

Navaljni je uhićen prošli mjesec po povratku iz Njemačke nakon liječenja zbog trovanja. Mnoge zapadne zemlje vjeruju da se radilo o nervnom otrovu. U zatvoru je završio 2. veljače zbog kršenja uvjetne kazne, a sam je kazao da je riječ o izmišljenoj optužbi.

Za pokušaj trovanja krivi Putina, a zapadne zemlje razmatraju nove sankcije protiv Rusije. Kremlj negira bilo kakvu umiješanost u trovanje Navaljnog.

Istodobno je ruska aktivistkinja pozvala žene da u nedjelju poslijepodne formiraju ljudski lanac u pješačkoj zoni u Moskvi u znak potpore Navaljnijevoj supruzi Juliji, kao i ostalim ženama koje su tijekom prosvjeda doživjele policijsko nasilje.

ZBOG ZLOČINA IZ 2014. Navaljni ide u zatvor! Kazna je dvije godine i osam mjeseci

Više od stotinu žena, uglavnom u dvadesetim i tridesetim godinama, u središtu Moskve napravilo je ljudski lanac unatoč jakoj hladnoći i vjetru. U rukama su držale bijelu vrpcu dugu više od 100 metara.

Pritom nije bilo uhićenja ni sukoba s policijom. Još jedan manji lanac formiran je u Sankt Peterburgu, drugome po veličini ruskom gradu.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 15.02.2021.

    Navaljni je gori od cara koji je prodao aljasku.ovoga treba dozivotno u zatvor i da se ne cuje vise za njega

  • Zmar117 15.02.2021.

    Liku su prodali priću da će za dva mjeseca postati predsjednik Rusije,pod uvjetom da se tamo vrati...Tko god ga nagovorio da se vrati natrag u Rusiju gadno ga je za**bao....

  • gvagec 14.02.2021.

    Kaj me boli za tog tamo, kaj bumo se prepucavali kak za Trump-a ...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare