To je to što me zanima!

Vandali bacili deterdžent u fontanu i napravili 'kupku'

Osijek: Djelatnici Unikoma pokušali su vandalski čin sanirati lužinom, no to nije išlo. Šteta iznosi oko 20.000 kuna. Uskoro će se postaviti kamere
Vidi originalni članak

Fontana u središtu kružnog toka u osječkoj Ulici Martina Divalta u nedjelju je nemalo iznenadila rijetke prolaznike. Umjesto izbacivanja mlaznicom vode u vis, fontana je bila preplavljena golemim brdom pjene. Djelatnici Unikoma, gradske komunalne tvrtke koja skrbi o fontanama, pokušali su vandalski čin sanirati lužinom. No, prema riječima Miroslava Doležala, direktora Unikoma, vandali izgleda nisu koristili neki dosad poznati deterdžent ili su miješali više deterdženata, tako da lužinom nisu uspjeli očistiti fontanu.
- Isključili smo fontanu, a u ponedjeljak ćemo je u potpunosti isprazniti i pregledati pumpu. Strahujem da će nas takvi 'nestašluci' osječkih vandala skupo koštati, jer svaka pumpa vrijedi najmanje 20.000 kuna - kaže Doležal te je najavio i podizanje kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja zbog vandalizma. S obzirom da uništenje fontane u Divaltovoj ulici nije prvi takav čin u Osijeku, Doležal najavljuje skoro postavljanje nadzornih kamera kod svih gradskih fontana.
- Nemamo izbora! Investicija u nadzorne kamere koštat će nas manje nego što godišnje potrošimo na popravak štete koju načine vandali - kaže Doležal.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • classic 31.08.2008.

    Trebali su promjeniti te 2,3 kubika vode kolko vec ide. Isprat fontanu i amen..... Neznam samo odakle su izvukli 20 000kn štete. Tu su valjda i direktorovi domjenci u cijeni povodom saniranja fontane.

  • vedrangraf 31.08.2008.

    Kaj deterdžent nije lužnat? Možda je trebalo upotrijebiti kiselinu (obični ocat)?

  • qwerty123456789 31.08.2008.

    ahaha baš moćno

Komentiraj...
Vidi sve komentare