To je to što me zanima!

Vanđelić: Ćorić je vršio pritisak na mene dok sam bio u Ini

Na pitanje zašto ministra nije prijavio, Vanđelić je rekao kako je sve riješio s njime na sastanku te da je nakon razgovora prestao s pritiscima, ali i da je on nedugo zatim otišao iz Ine
Vidi originalni članak

Bivši član Nadzornog odbora Ine Damir Vanđelić rekao je kako je curenje milijuna iz Ine bila tema na Nadzornom odboru te je proslijeđeno i ministru. 

- Situacija je bila vrlo jednostavna. Vidjelo se da Ina ne posluje kako bi trebala pod upravljanjem MOL-a - rekao je za RTL Danas

- Pokušali smo utvrditi o čemu se radi. Čačkali smo i po plinskom poslovanju i po rafinerijskom poslovanju. Neke stvari smo pronašli i neke su ušle u poslovni plan te su se neke poštivale, a neke nisu. To je također na Upravi, mi kao Nadzorni odbor možemo lobirati da se usvoji određeni plan, ali je provođenje na Upravi - poručio je. 

IPAK SE POZNAJU? FOTO Pogledajte Plenkovića i Damira Škugora u zagrljaju: Premijer tvrdi da ga ne poznaje

Poručio je kako su određene stvari prijavili te da su često imali sastanke s DORH-om gdje su iznosili stvari koje su ih brinule i na koje treba obratiti pažnju. 

- Neke od njih su bili čudni transferi novca već u ono vrijeme i na njih smo upozoravali. Nije sve na meni. Ne može jedan čovjek sam promijeniti cijelu zemlju - pojasnio je te dodao kako je imao ogromne pritiske i čudne razgovore. 

Na pitanje je li bivši ministar Ćorić vršio pritisak na njega, Vanđelić je rekao: "Da, je". 

Dodao je i kako nije o Ini razgovarao s premijerom direktno, "nego s cijelom Vladom". 

JEDNOSTAVNIM PLANOM DO MILIJARDE Kako se kovala pljačka stoljeća: 'Zakazale su tri razine kontrole, čudno da nitko nije primijetio'

- Imali smo prezentacije gdje smo ukazivali da stanje nije dobro - rekao je. Na pitanje zašto ministra nije prijavio, Vanđelić je rekao kako je sve riješio s njime na sastanku te da je nakon razgovora prestao s pritiscima, ali i da je on nedugo zatim otišao iz Ine. 

- Kada govorimo o trenutnoj krađi, ona se dogodila krajem 2021. godine. Ja za to ne znam. Ne znam detalje - rekao je te dodao kako su tijekom 2021. primijetili određene stvari. Ističe kako vjeruje i da to nije jedini takav slučaj. 

Poručio je da Damira Škugora ne poznaje te da ga još nisu zvali iz USKOK-a oko slučaja, no da će se odazvati. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 31.08.2022.

    Zašto INA ima destak puta manju dobit od MOL-a? Zato što je MOL interes vlasnika Mađara, dobit je 100% njegova, a dobit koju ima s INA-om dijeli s Hrvatskom. Hrvatska vlast  to još podupire tako da dopušta MOL-u direkno konkuriranje u samoj Hrvatskoj. MOL je 100% TIFON. TIFON-ove benzinske nude puno bolji standard, široku ponudu nego INA-ine koje su ponegdje došle do hrenovke u kifli.. Koji klinac će Mađari forsirati INA-u? A  Hrvatskoj je bitno da joj poslove vode drugi. Političari ne znaju  voditi tvrtke. Kod nas sustav krava-tele vrijedi i u naftnoj industriji. Na užas onih koji su nekad radili u INA-i.

  • 30.08.2022.

    Sve u energetici i gospodarstvu je posloženo do 2015. Posložio je to koalicijski partner , danas tajkun. Mnogi kasniji ministri tih resora su tek neiskusni knjigovođe kojima je jedna rimčevka radila posao. Ovaj lopovluk ima veću ribu iza leđa. Plinski biznis je iznjedrio puno bogataša, lopina. 

  • valjamte popesku 30.08.2022.

    bravo majstore,kaj prije nisi zinul'fina lovica se spremala o nadzoprnom,pa kaj bi rezal granu na kojoj se izležavaš.od kad se pojavil u politici prepoznajem samo fejk

Komentiraj...
Vidi sve komentare