To je to što me zanima!

Vapaj dječaka (7): Mama, ne ostavljaj me samog u bolnici

Sam u bolnici: Tomislava (7) užasava ostanak u bolnici bez mame. Nakon 11 kemoterapija sad ide na operaciju, a njegova obitelj ne može platiti apartman
Vidi originalni članak

Tomislav Kaič (7) iz baranjskog sela Suza bori se pet godina s tumorom kostiju. Operirali su mu već kuk i bedrenu kost, a pred njim je nova operacija, kojom će mu odstraniti oba kuka.

Ugradit će mu umjetne, a liječnici se nadaju da neće otkriti nova mjesta zahvaćena tumorom. Iako ga čeka teško i bolno razdoblje u zagrebačkoj bolnici Šalata, mali Tomislav je spreman i ne boji se. Užasava ga samo to da dane u bolnici provede bez mame.

Petoročlana obitelj Kaič nema novca da plati boravak majke u bolnici. Barbara i Zoltan su nezaposleni. On je razvojačeni branitelj koji boluje od PTSP-a, a dvoje starije djece još se školuje. Žive od 600 kuna dječjeg doplatka i 1200 kuna naknade sa Zavoda za zapošljavanje.

- Tomislav se razbolio 2007. Pokušali smo liječenje u Osijeku, ali su nas poslali u Zagreb. Prošao je operaciju te 11 kemoterapija i sedam zračenja, koje je jako teško podnio. Otad se boji ostati sam u bolnici. Kad su mu dogovorili novu operaciju za 18. srpnja, počeo je plakati i vikati. Ne mogu platiti boravak u Zagrebu jer smo se zadužili da financiramo dosadašnje liječenje i putovanja u Zagreb - kaže Barbara.

Otkako je saznao da ide na operaciju, dječak se ne odvaja od majke. Čak ni u snu.

- Tomislav spava pokraj mene i obavezno me drži za ruku. Ionako sam u strahu od operacije i neizvjesnog oporavka koji nas čeka, a kad pomislim da ću ga morati ostaviti samog, srce mi se slama. Dok je primao kemoterapiju, u bolnici je umrlo dvoje djece koji boluju od istog tumora. Ne želim da to sam prolazi - kaže mama.

Barbara je također bolesna. Stres joj je uzrokovao lakši moždani udar i dva srčana, a boluje i od dijabetesa.

"Propale su mi sve nade..."

Humanitarni koncert u Kneževim Vinogradima za pomoć Tomislavu Kaiću (7) nije uspio. Odazvalo se tek pedesetak ljudi i sakupljeno je samo oko 700 kuna.

Očajnoj mami Barbari pozlilo je kad je to čula, jer su sve nade polagali u taj koncert. Tomo od druge godine boluje od raka kostiju i 18. srpnja ide na treću operaciju na Šalati u Zagrebu. Oba kuka zamijenit će mu umjetnima.

- Trebamo pomoć za moj boravak u bolnici. Zahvaljujem svima koji mi nude smještaj u Zagrebu, ali mi je prioritet da nađem novac i platim da budem stalno uz Tomu. To stoji 249 kuna na dan - kaže mama strahujući hoće li moći biti uz sinčića u bolnici kad mu je najpotrebnija.

Pomozite Tomislavu: Broj tekućeg računa je 2500009-3221893895

Idi na 24sata

Komentari 276

  • namagarceni 21.11.2012.

    jeste li onda vi gospodo novinari provjerili sto

  • namagarceni 21.11.2012.

     ta ista majka pusi 2 kutije cigareta dnevno isto tako i njen suprug ,svi imaju mobitele naj novijih marki aparature u kuci da te glava zaboli niko nista neradi ko fol bolesni znam ja te glumce trebala bo novinarka malo raspitat se po selu,kakva je to uigrana ekipa oni imaju jedan kat kuce za primanje"pacjenata kao sto sam ja"a drugi kat gdje su kao u raju.a zamislite jos nesto socjalna sluzba tu nemoze nista oni koriste djete da bi zicali novac a oni nemogi nista kakva drzava

  • namagarceni 21.11.2012.

    zao mi je svih onih koji su nasjeli na ovu pricu jer nedugo poslije skupljenih srestava obitelj kaic je kupila auto svaka cast novinarki sa pricom ja sam kratak za 6000 kuna ali isto tako ta novinarka bi trebala provjerit cinjenice malo bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare