To je to što me zanima!

Vapaj Klička: Kijev je opkoljen, civile je nemoguće evakuirati

Imamo struju, vodu i grijanje, ali infrastruktura je uništena za dostavu hrane i lijekova, opkoljeni smo i na rubu humanitarne katastrofe, rekao je gradonačelnik Kijeva
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko opisao je ukrajinski glavni grad Ukrajine kao "opkoljen" i rekao da evakuacija civila neće biti moguća jer su, kako kaže, svi putevi blokirani.

- Na rubu smo humanitarne katastrofe - rekao je za Associated Press dok se u gradu nastavlja policijski sat za koji je rekao da je vlastima omogućio da love "sabotere" na ulicama.

- Trenutno imamo struju, trenutno imamo vodu i grijanje u našim kućama. Ali infrastruktura je uništena za dostavu hrane i lijekova. Zato je poruka za sve: Podržite Ukrajinu zajedno... Jaki smo - rekao je Kličko.

- Svaki Ukrajinac je ponosan što je neovisan, što je Ukrajinac, a mi smo ponosni što imamo svoju državu - poručio je Kličko.

Glasnogovornica ga demantirala

Njegova glasnogovornica demantirala je njegovu raniju izjavu da je grad okružen.

Kazala je da Kličko u intervjuu za Associated Press "nije rekao ili nije mislio" da je grad okružen i da ljudi ne mogu izaći. Dodala je da se krivo izrazio, piše Kyiv Independent.

Za sada nema detaljnjeg pojašnjenja njegove izjave.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Tina432 28.02.2022.

    Ne vjerujte takvim proruskim informacijama. Vokovar je 3mj.odoljevao bez oruzja a da bi jedan Kijev pao u 3 dana sa svim Ukrajinskim naoruzanjem. Malo nema bas logike!

  • Tina432 28.02.2022.

    Klicko jo odavno demantirao ovu izjavu rekavsi da dolazi iz prorukih izvora. Index ne prati situaciju i jedan je od izvestitelja koji prenose vijesti sa ruske strane viđenj situacije.

  • Mareke 28.02.2022.

    Daba njima dostava naoruzanja ,morat ce se predat,ili da Ukrainski predsjednik prestane bit tvrdoglav zbog svog naroda ..pa da to prestane..jer ce ih ovi zgazit do temelja..nece se imat gdje vratit,djeca ce ostat bez oceva,sirotinja ostat po svijetu..a Ukrajina ce bit srusena do temelja .i nikome nece trebat..A Amerikanac???to je zlo koje kuha cuspajz po cijelom svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare