News

Komentari 97

Vapaj Klička: Kijev je opkoljen, civile je nemoguće evakuirati

Vapaj Klička: Kijev je opkoljen, civile je nemoguće evakuirati

Imamo struju, vodu i grijanje, ali infrastruktura je uništena za dostavu hrane i lijekova, opkoljeni smo i na rubu humanitarne katastrofe, rekao je gradonačelnik Kijeva

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko opisao je ukrajinski glavni grad Ukrajine kao "opkoljen" i rekao da evakuacija civila neće biti moguća jer su, kako kaže, svi putevi blokirani.

- Na rubu smo humanitarne katastrofe - rekao je za Associated Press dok se u gradu nastavlja policijski sat za koji je rekao da je vlastima omogućio da love "sabotere" na ulicama.

- Trenutno imamo struju, trenutno imamo vodu i grijanje u našim kućama. Ali infrastruktura je uništena za dostavu hrane i lijekova. Zato je poruka za sve: Podržite Ukrajinu zajedno... Jaki smo - rekao je Kličko.

- Svaki Ukrajinac je ponosan što je neovisan, što je Ukrajinac, a mi smo ponosni što imamo svoju državu - poručio je Kličko.

Glasnogovornica ga demantirala

Njegova glasnogovornica demantirala je njegovu raniju izjavu da je grad okružen.

Kazala je da Kličko u intervjuu za Associated Press "nije rekao ili nije mislio" da je grad okružen i da ljudi ne mogu izaći. Dodala je da se krivo izrazio, piše Kyiv Independent.

Za sada nema detaljnjeg pojašnjenja njegove izjave.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Najčitaniji članci