To je to što me zanima!

Vapaj oca: "Zašto su moji blizanci umrli na porodu?"

Tragedija u rodilištu u Kninu: Biljanu Ilić i njezina supruga Ivana su liječnici uvjeravali da će sve biti u redu. Četiri sata poslije njihovi blizanci su umrli
Vidi originalni članak

Ivan Ilić (40) u ponedjeljak 9. kolovoza oko osam sati dopratio je suprugu Biljanu (34) u rodilište Opće bolnice Hrvatski ponos u Kninu. Četiri sata poslije javili su mu da su blizanci umrli pri porođaju. Supruga je bila kritično. Kninski liječnici nisu joj mogli pomoći pa je isti dan hitno prebačena u KBC Split, gdje se još oporavlja.
- Supruga je tjedan dana prije poroda bila u bolnici kako bi liječnici imali nadzor nad trudnoćom. Rekli su da je sve u redu i pustili je kući na vikend. Žalila se na pritisak u trbuhu, bol i mučninu. Povraćala je. Zvali smo doktora telefonom. Rekao nam je da je to normalno, neka samo pije i povraća. Uvjeravali su nas da nema razloga za brigu - govori šokirani Ivan i dodaje:
- Rodila je deset dana prije termina. U podne je umro prvi dječak, za osam minuta drugi, a zamalo sam ostao i bez Biljane. Kažu da se dogodilo nešto s pupčanim vrpcama. Rekli su da je supruga dobro, a usta su joj bila puna krvi. Inzistirao sam da je bolje pogledaju i morala je hitno biti prebačena u Split. Utvrđeno je da se radi o nekakvom ‘HELLP sindromu’.
Ne može vjerovati da su blizanci morali umrijeti. Sve što su mu rekli ne čini mu se uvjerljivo. Otišao je u Općinsko državno odvjetništvo u Kninu i podnio prijavu.
- Ne optužujem unaprijed nikoga, ali ne vjerujem da djeca mogu tek tako umrijeti tijekom stručno nadzirane trudnoće i porođaja. Zato zahtijevam da se u bolnici provede detaljna istraga o slučaju. Neću biti miran dok se ne utvrdi jesu li liječnici napravili kakav propust - kaže Ivan.
- Strašno je to što se dogodilo. Na kolegiju smo raspravljali o slučaju, napravljena je obdukcija i čekaju se nalazi. Prije nego što vidimo patološki nalaz ne možemo raspravljati zbog čega su djeca umrla - rekao je ravnatelj kninske bolnice dr. Oliver Ojdanić.

HELLP SINDROM JE POREMEĆAJ JETRE

Hellp sindrom je teški poremećaj jetrenih enzima u trudnoći. Smanjeni broj trombocita i povećanje tlaka može uzrokovati unutarnje krvarenje pa čak i rupturu maternice - objasnio je ministar zdravstva Darko Milinović. Objasnio je da su simptomi jaka bol u središnjem dijelu trbuha i povraćanje, a potrebno je napraviti i nalaze jetrenih enzima. Bebu se mora što prije poroditi, a kod Hellp sindroma vrlo je teško izboriti se za život rodilje.

U KNIN ŠALJE INSPEKCIJU
Čuo sam za slučaj ali ne mogu ništa komentirati dok ne dobijem potpuno izvješće od bolnice, rekao je ministar zdravstva Milinović.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • REBEKA 18 17.08.2010.

    Ne znam da li mi je više žao jadnih bebica ili roditelja. anđelići mali spavajte mirno svoj vječni san

  • HUMI 17.08.2010.

    Ovo je za Bogu plakati....tužno i nepravedno...

  • blu3 17.08.2010.

    A.D.A.B

Komentiraj...
Vidi sve komentare