To je to što me zanima!

Vapaj 'zlovoljnog' suca s plaćom većom od 2100 eura bruto: 'Vlast mora obratiti pozornost'

Sudac Hlača apelira da se pravosuđu pristupi sistematično, ne kampanjski. Zbog "zlovoljnog" suca očitovanje o odgodama ročišta zatražio je ministar Ivan Malenica
Vidi originalni članak

"Zlovoljan" prema Hrvatskom jezičnom portalu je onaj "koji je zle volje". Sinonimi su potišten, smrknut, mrzovoljan. Takav je naime bio sudac iz Krka Anton Hlača koji se proglasio raspravno nesposobnim i odgodio ročište jer je "zaprimivši platnu listu za ožujak 2023., doveden u stanje zlovolje" pa se opterećen vlastitom egzistencijom nije mogao primjerenom pažnjom posvetiti odlučivanju o tuđim pravima.

Zbog "zlovoljnog" suca očitovanje o odgodama ročišta zatražio je ministar Ivan Malenica. Iako se sudac Hlača ispričao predsjednici suda i strankama, s Vrhovnog suda je priopćeno da će se ročišta održati u svibnju, čiji predsjednik očekuje pokretanje postupka protiv suca Hlače. "Zlovoljan" sudac za N1 je objasnio da mu nije bila namjera medijski se eksponirati.

NIJE ZADOVOLJAN PLAĆOM Sudac na Krku odgodio ročište, tvrdi: 'Spopala me zlovolja kad sam dobio svoju platnu listu'

- Moja odluka, nje odraz samovolje ili bahatosti, već vapaj, prema izvršnoj vlasti, koja mora obratiti pozornost na pravosuđe te pristupiti sustavu, ne kampanjski, već sistematično, kako bi sudbena vlast u Hrvatskoj postala učinkovita i neovisna - naveo je među ostalim sudac Hlača.

Prema dostupnoj imovinskoj kartici spomenuti sudac mjesečno prima bruto plaću od 2123 do 2256 eura. Od ostalih prihoda navodi naknadu za rad u izbornom povjerenstvo na lokalnim izborima 2021. u visini od 583,98 eura, a ima i četiri kredita na koja otpada 820 eura. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • jumar 16.04.2023.

    Moše otići u Njemačku. Tamo bi kao konobar ili u njezi bolesnih imao barem 500 eura više

  • Miške 16.04.2023.

    Sudac Hlača ostao bez gača

  • ravno1 15.04.2023.

    Sudac Hlača je potpuno u pravu. Nikako se ne smije dozvoliti da guverner HNB-a ima plaću od 50 i nešto tisuća kuna neto a sudac Hlača samo 17 tisuća kuna bruto. U ovo dva dana sam primijetio da nisam jedini koji razmišlja kao ja. Kada sam ljudima kazao, vezano uz suca Hlaču, koliku plaću ima Vujčić, ostali su šokirani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare