To je to što me zanima!

Zbog namještanja invalidskih mirovina uhitili Dragu Rubalu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Liječnici su privedeni u Uskokovoj akciji u Varaždinu i Zagrebu, a sumnjiči ih se za udruživanje kako bi dodjeljivali invalidske mirovine. Navodno se radi o 30-ak mirovina
Vidi originalni članak

Uskok i policija priveli su osam liječnika koji su bili članovi komisije za dodjelu invalidskih mirovina, doznaje Večernji list. Liječnici su privedeni u Uskokovoj akciji u Varaždinu i Zagrebu, a sumnjiči ih se za udruživanje kako bi dodjeljivali invalidske mirovine za mito. Navodno se radi o 30-ak namještenih mirovina. HTV doznaje da se slična akcija provodi i u Čakovcu.

Navodno je i među uhićenima i doktor Drago Rubala, poznat po svom televizijskom showu. Doktoru je, kako javlja NovaTV nakon uhićenja pozlilo. 

Doktor Ivan Ostojić, varaždinski liječnik, potvrdili su nam iz HZMO-a, jutros je odveden na obavijesni razgovor u policiji. Iz Ostojićeva ureda policajci su odnijeli 30-ak spisa, potvrdio je predstojnik varaždinske područne službe HZMO-a Vladimir Lacković.

Lacković je za HTV rekao da je čuo glasine o zloporabama te da je pitao policajce imaju li kakvih saznanja o nepravilnostima, ali da su mu rekli da nema. 

Iz policije su potvrdili da se osumnjičeni dovode u vezu s kaznenim djelima zloporabe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita. Sve bi ih trebali prebaciti u zagrebačko sjedište Uskoka gdje će ih i ispitati. 

Idi na 24sata

Komentari 138

  • Deno2 09.10.2011.

    Sve je to super i sve ok , samo da se naš vrijedni USKOK proširi po svim većim gradovima ajme koliko bi Rubala bilo u pržunu , ali nemaju oni finan. sredstava za tako veliku i opsežnu akciju jer sve to košta državu , bolje je podiliti penzije oli ti mirovine nego se našim doktorima zamiriti , jer ko će sutra njima dodiliti penziju ako pozatvaramo sve naše doktore.

  • SAIBABA 09.10.2011.

    Svima onima koji su ostvarili pravo na PTSP daleko poslije rata treba poslati na reviziju , one koji su se rodili u Njemačkoj kad je rat počeo ostvarili su pravo na PTSPtreba im uzeti kao i onima što su si pucali u guzicu jer su tamo najmanje štete i najmanje boli treba oduzeti sva prava i mirovine .

  • skviki 09.10.2011.

    da su mjerodavne službe i malo osluškivale narod,to bi se već odavno riješilo...za ostojića i kompaniju su svi znali ...sada treba preanalizirati sve ptsp mirovine pa da vidiš veselja,ali to nikom nije bilo u interesu...zato su i stali sa onom akcijom -dijagnoza-

Komentiraj...
Vidi sve komentare