To je to što me zanima!

Varaždin: Župana Čačića smijenili zbog rastrošnosti

Na mjesto HNS-ovca Radimira Čačića zasjeo je Zvonimir Sabati, član Hrvatske seljačke stranke. Za smjenu su glasovala 22 vijećnika iz koalicije
Vidi originalni članak

Radimir Čačić (HNS) smijenjen je danas na sjednici Skupštine Varaždinske županije s mjesta župana Varaždinske županije, a na njegovo je mjesto imenovan Zvonimir Sabati iz HSS-a. Za smjenu je glasalo 22 vijećnika nove koalicijske vlasti HSS-HDZ-HSLS-HSP, potpomognuti glasovima dvaju nezavisnih vijećnika, dojučerašnjih HNS-ovca. Protiv su bili vijećnici HNS-a i SDP- a, dok su vijećnici HSU-a ostali suzdržani.
- Povezivanje lijevog centra na sjeveru Hrvatske najvjerojatnije je uzbunilo "ekipu" Sanader- Čehok-Friščić i rezultat toga je politička trgovina i smjena županijske vlasti na čelu sa mnom - istaknuo je u jednosatnom govoru sada već bivši župan Radimir Čačić.
- Neodgovorno trošenje proračunskih novaca, kada je u pitanju javno-privatno partnerstvo, gdje je stvoren dug županije više od 830 milijuna kuna, autokratsko vladanje te pokušaj izbacivanja HSLS-a iz vlasti i dovođenje SDP-a, osnovni su argumenti za smjenu Čačića - istaknuo je novi župan Zvonimir Sabati. Osim Čačića, danas su još smijenjeni i dožupan Predrag Štromar te još šest članova poglavarstva iz redova HNS-a. Novi župan Zvonimir Sabati obnašao je već tu funkciju od 1993. do 1995. te od 2001. do 2005. godine. Već dulje vrijeme je na čelu županijskog HSS-a, a trenutno obnaša i dužnost regionalnog predsjednika stranke za sjeverozapadnu Hrvatsku. Zvonimir Sabati iza sebe ima i tri saborska mandata.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • strijelica 20.06.2008.

    ako već mislite da je čačić uzimao sebi kakav profit, niste ga trebali smijeniti, jer i ovaj novi koji je došao za župana neće biti bolji......i on se mora obogatiti......imat ćete tako u proračunu još veći gubitak........

  • drug Tito_1 20.06.2008.

    napali ste ga ko lešinari, bolje pogledajte tko vam vodi zemlju poniženu i porobljenu.

  • 1Broj 20.06.2008.

    pa pustite coj\'ka na miru, trebalo je oca sahranit. a to kosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare