To je to što me zanima!

Varga: Inspekcija preporučuje sankcije bjelovarskoj bolnici

Ministar kaže da je zdravstveni sustav stabilan unatoč velikim gubicima. Osvrnuo se i na izvješće iz OB Bjelovar i rekao je da se preporučuju sankcije za rukovodstvo
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Siniša Varga je rekao kako je u četvrtak dobio izvješće zdravstvenog inspektora za bjelovarsku bolnicu te da su njegove preporuke sankcije za rukovodstvo bolnice. 

Kazao je i kako je zdravstveni sustav stabilan, unatoč velikim gubicima. 

 - U rebalansu smo ostali bez 710 milijuna kuna i zbog toga su gubici veliki, ali rashodi su se smanjili pa ćemo na kraju 2014. godine imati između 700 milijuna i milijardu kuna gubitaka, što je značajno manje nego 2013. godine - rekao je Varga. 

Dodao je kako se planira povisiti cijena dnevne kirurgije i dnevnih troškova bolnica te da se stacionarni troškovi planiraju smanjiti na minimum. 

 - Konkretno, za pacijente to znači da će se smanjiti liste čekanja, da će usluge biti pravodobne i kvalitetnije - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • colonelo 12.09.2014.

    ... hi hi hi ... kad je ova "carica", higijenicarka, mogla operirati, zasto ne bi mogla biti sanacijska upraviteljica bjelovarske bolnice ?!?! ... to je puno lakse i manje odgovoran posao ... strava ...

  • Corleone Michael 12.09.2014.

    Zdrastveni sustav je stabilan? U kojem svijetu on živi?

  • sumnjičav 12.09.2014.

    Još jedan od Zokijevih ministara koji ovaj narod smatra neizmjerno glupim. Sadašnjim zdravstvenim sustavom nezadovoljni su i pacijenti ali i zdravstveni djelatnici. Kome onda takav služi? A ministar nije sposoban rješiti niti jednostavan slučaj iz Bjelovarske bolnice već se sakriva iza izvještaja neke komisije. Prije 10-tak dana sam komentirao i to sada ponavljam: u zdravstvu postoji jasna subordinacija te je potrebno smjeniti ravnatelja, tražiti ostavku šefa odjela na kojem se dogodilo da spremaćica asistira operaciji a kirurga prijaviti na disciplinski.

Komentiraj...
Vidi sve komentare