To je to što me zanima!

Varga: Mojim aferama odvraća se pozornost s bitnih stvari

Rekao je da se pozornost odvraća od velikih reformi koje su napravljene,nabave određenih aparata te velike narudžbe aparata u kateterizaciju srca i CT-a, magneta
Vidi originalni članak

Na Svjetski dan bolesnika Ministarstvo zdravlja krenulo je u novi rat protiv lista čekanja. Bolnice su za preglede otvorile svoja vrata popodne, pa će neki pacijenti umjesto da mjesecima čekaju na pretragu, biti pozvani da je obave  srijedom i subotom.

- Dogovorili smo sa strukom i HZZO-om, da će oni provoditi određene mjere za smanjivanje listi čekanja, prvenstveno za djecu i za onkološke pacijente. To je populacija koja danas ne čeka nigdje dulje od 30 dana. Ovo što je preostalo, što se tiče magneta i drugih zahvata, a prvenstveno se radi o kontrolnim i drugim pregledima od strane specijalista, napravili smo veliku akciju, "Program plus", i zamolili smo bolničke liječnike i medicinske sestre da se odazovu, da uložimo malo napora i da u narednom razdoblju, u narednih šest mjeseci, napravimo veliki iskorak. Da prvenstveno smanjimo liste čekanja, dok se novi model ugovaranja ne uhoda i preuzme se odrađivanje pacijenata u redovnom radnom vremenu - rekao je ministar zdravlja Siniša Varga gostujući u emisiji RTL Danas.

Prihvatljive liste čekanja

Varga vjeruje da u kratkom roku možemo imati zdravstveni sustav sa prihvatljivim listama čekanja.

- Plan je svaki mjesec smanjiti listu čekanja za 6000 osoba, s time da, lista ne smije rasti zato što se apsorbiraju novi pacijenti unutar redovne aktivnosti, a istovremeno dolazi do instaliranja novih oprema u nekoliko bolnica. CT uređaji i magnetske rezonance se ugrađuju u određene bolnice, gdje će tako doći do skraćivanja lista. U konačnici, provest ćemo veliku aktivnost nabave laboratorija za kateterizaciju srca, CT-a i magneta za cijelu Republiku Hrvatsku i vjerujemo da ove godine već neće uopće biti razloga za liste čekanja - rekao je. 

Odvraćanje pozornosti od bitne stvari

Ministar je komentirao i nedavne afere  u čijem se središtu našao, a zbog kojih mu neki pripisuju nadimak "ministar isprika'.

- To služi za odvraćanje pozornosti od jako bitne stvari. Od velikih reformi koje su napravljene, i po pitanju nabava određenih aparata u RH. Sada imamo i novu aktivnost gdje se to sve skupa ponavlja, imamo veliku narudžbu aparata u kateterizaciju srca i CT-a, magneta. Vjerujem da će te priče sada posustati - rekao je dodajući da isprike koje je izrekao još stoje.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Milogled Bluff 13.02.2015.

    Gospodine ministre, Evo Vam jedan friški podatak onak "sa terena", ako ovo pročitate, možda promislite Vašu izjavu o "prihvatljivim listama čekanja". Moja punica se danas upisala za specijalistički pregled kod kardiologa. A sada da Vam napišem prihvatljivi datum pregleda: 24.04.2017... jeste li pročitali ovaj datum koji sam napisao? Dvadesetčetvrti travanj dvije tisuće i (pazi ovo:) sedamnaeste...17!!! Da li još uvijek stoji ona Vaša izjava o listi čekanja? ;-) Evo Vam jedan prijedlog kak da smanjite liste čekanja: ako pregled ne može biti napravljen u razumnom roku, molim da se pacijentima plati pregled kod specijalista-privatnika. Što, naša mala Švicarska nema novaca? Prodajte službenog Audija, tražite povrat milijun kuna od uređivanja ureda i da, neka ona tvrtka koja je dobila posao od 7 milijuna kuna bez natječaja uplati barem 25% u fond za takve slučajeve (kojih je na tisuće)... Alles klar? Hvala i uživajte još tih par mjeseci dok na Vaše mjesto ne dođe isti kao i Vi, samo druge boje... 'sisch zum chotze!

  • El Tractor 12.02.2015.

    E vraga vraga je to tako.

  • smilo 12.02.2015.

    .............."Varga: Mojim aferama odvraća se pozornost s bitnih stvari." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. gospodine varga, još ste i priznali da imate afere, ne jednu nego više !!!!! u drugim državama bi se takvi maknuli iz politike po kratkom postupku, a za neke "afere" bi i u zatvoru možda završili!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare