To je to što me zanima!

Varga tvrdi: Ostojić još nije ni počeo s nadzorom u HZZO-u

Nadzor još nije stigao i ja ga očekujem širokih ruku jer mi sigurno nismo napravili ništa protuzakonito, rekao je šef HZZO-a Siniša Varga u emisiji Veto na Jabuka TV
Vidi originalni članak

Iako je prije dva tjedna gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao da nadzor nad poslovanjem HZZO-a, na preporuku Zavoda o izdavanju najjeftinijeg lijeka pacijentima koju su u rujnu prošle godine izdali, još traje i da će biti gotov za tjedan dana, ravnatelj HZZO-a Siniša Varga izjavio je kako - do nadzora nije došlo!

- Nadzor još nije stigao i ja ga očekujem širokih ruku jer mi sigurno nismo napravili ništa protuzakonito. Dobili smo najavu, čekamo ga svaki dan, ali nadzor još nije stigao - rekao je Varga sinoć u emisiji Veto.

Podsjetimo, Ostojić je prije dva tjedna rekao da nadzor nad HZZO-om traje dvadesetak dana i da ga je poslao jer ima ozbiljne indicije da ta preporuka nije u skladu sa zakonom.

O poskupljenju dopunskog: To je bila nespretnost ministra

Tako su se Ostojić i Varga ponovno razišli u svojim stavovima i informacijama u zdravstvu. Posljednji puta dogodilo se to nakon što je Ostojić najavio povećanje cijena dopunskog osiguranja što su iz HZZO-u odmah drugo jutro demantirali.

- To je bila nespretnost ministra Ostojića i ne bih previše o tome - rekao je Varga sinoć u emisiji koji je nekoliko puta ponovio kako je njegov odnos s resornim ministrom korektan i kako problema nema.

No, i ovaj slučaj pokazuje kako ovaj dvoja daleko od dobrih odnosa najbliža suradnika što su dosad samo na papiru po titulama koje nose, ali ne i ponašanju.

Varga je u emisiji Veto potvrdio kako je HZZO prošlu godinu završio u minusu od 1,3 milijarde kuna koje nisu dio onog minusa od 1,1 milijardu kuna minusa ministarstva zdravlja. 

Ako još 300.000 Hrvata ugovori dopunsko, cijena pada na 50 kuna

Najavio je kako očekuje da do kraja godine 300.000 Hrvata od njih milijun koji nisu u sustavu dopunskog zdravstvenog osiguranja počne plaćati te police, to bi, rekao je Varga, dovelo do smanjenja cijena dopunskog osiguranja sa 70 na 50 kuna za sve osiguranike.

Varga je potvrdio kako HZZO i dalje veledrogerijama ne plaća račune za lijekove u zakonskom roku od 60 dana, već da kasne i više od triput dulje.

- Nažalost vratili smo se na staro, plaćamo u roku od 200 dana. Ali nažalost novaca za sanaciju zdravstvenog sustava nema više no što ga imamo - rekao je Varga u emisiji Veto.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • liliana 31.03.2014.

    Znam ljude koji idu na rehabilitaciju u Magdalenu,znači plaća se privatnicima ,zato i nema novaca.Lopovluk,liječnička mafija.Oni ne odustaju.

  • Buster Cro 30.01.2014.

    tako je i vidošević ćekao otvorenih ruku pa mu ih povezali...zato ti je varga bolje da još nisu stigli kako ti tvrdiš..

  • marnikxx99 29.01.2014.

    A tko kaže i tvrdi ako se radi po zakonu da se nemogu napraviti greške? To je krucijalno pitanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare