To je to što me zanima!

Varšavska: Policija je opet privela Uršu i Celakoskog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
VARŠAVSKA LIVE - Radovi na projektu Cvjetni teku bez ometanja. Policajci još okružuju ogradu, a u Varšavskoj i Gundulićevoj nema aktivista
Vidi originalni članak

>>> SVE ŠTO SE DOGAĐALO POSLIJE PROČITAJTE OVDJE

16.00 - Radovi na projektu Cvjetni napreduju. Posljednji prosvjednici otišli su iz Varšavske, a s ceste se povukao dio policajaca.

15.35 - Policija je ponovno privela Uršu Raukar i predsjednika Prava na grad, Teodora Celakoskog. Prilikom privođenja Urša je vikala da je u Gundulićevoj ulici.

15.25 - Policija je pustila 18 prosvjednika iz Prve policijske postaje. Među njima Sanju Sarnavku iz Udruge B.a.b.e i stanara Varšavske, Tomislava Lauca
 -  Sanja Sarnavka: Tvrde da sam ometala javni red i mir. Pokušala sam proći Gundulićevom ulicom, a policajci su mi rekli kako će me uhititi ako ne odustanem od prolaza. Nisam odustala pa su me uhitili. Dobila sam zabranu prilaska Varšavskoj na tjedan dana. Kazna za prvi put će biti 10.000, a drugi put je kazna 20.000 kuna. Unutra je užasno. Ne radi im fotokopirni aparat pa nismo dobili ni zapisnik, a imaju novca za uhititi sve građane. U zahodu nema ni WC papira.
Tomislav Lauc, stanar Varšavske: U 5.30 ujutro probudila me buka piljenja grana. Izašao sam iz stana te sam počeo fotografirati. Rekli su mi da prestanem fotkati pa su me uhitili. Gone me za remećenje javnog reda i mira, a oni su mene probudili piljenjem. Ovo je kršenje prava stanara.

14.20 - Josip Kregar iz pritvora za portal Zagrebancije rekao je da ovakav postupak policije podsjeća na Miloševićevo vrijeme te da ova akcija ima oblik vojne intervencije

14.18 - posljednji prosvjednici otišli su iz Varšavske. Policajci su se povukli u automobile, a nekolicina njih ostali su stražariti na ulici. Radovi i dalje napreduju.
13.55 - Odvjetnica Urše Raukar, Lina Budak, istaknula je kako je u policijsku postaju u Nehajskoj ulici u Zagrebu prvo nisu htjeli pustiti. Iako su je na kraju pustili kod štićenika, smatra kako su zabranom ozbiljno prekršena prava. Uhićene su prevezli i u policijske postaje na Črnomercu te u Trnju.
13.08 - Zatišje.  Prosvjednici i dalje sjede u Varšavskoj i okolnim ulicama. Ne žele odustati od prosvjeda. Policija je za promet blokirala i ulice koje okružuju Varšavsku. Večernji list javlja kako je policija uhitila i Miru Bićanić, koja je jedina u 'Milijunašu' osvojila milijun kuna.
12.45 - Svaki put kad kamion prolazi do gradilišta, policija privodi ljude i 'trpa' ih u maricu. Brojka se popela na oko 100 uhićenih. U posljednjem valu uhićenja policija je privela i glumca Vilija Matulu i Edu Popovića.

KRONOLOGIJU DRAME U VARŠAVSKOJ ČITAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 42

  • dzudzan 15.07.2010.

    Milanovićeve marionete. Koja ekipa.

  • nogometas05 15.07.2010.

    a gle ovog jadovana Bernardića sto skuplja svoje poene..gadite mi se svi,pogotovo vi anarhisti istruirani i potaknuti iz sdp-a..uzmite metlu u ruke i pokupite smece iza sebe koje ste ostavili ljencareci danima dok mi radimo za crkavicu..

  • predsjednik03 15.07.2010.

    ma IDITE RADIT NEŠTO , ZGUBIDANI JEDNI - MA ČIME SE VI BAVITE I SRAMOTITE !!! KAKO U EU SA OVAKVIM NERADNICIMA I vucibatinama!! imate vremena jeli sjedit tu i naguravat se sa policajcima, a onda kukate kako se nema para i zavidite onome ko ih ima!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare