To je to što me zanima!

Otočac u crnom dimu: Plamen dosezao i 200 metara u visinu!

Tvornica svijeća u Otočcu u potpunosti je izgorjela. Vatrogasci su napravili sve što je u njihovoj moći. Zbog gustog dima koji je prekrio dio Otočca građane se poziva da ostanu u svojim domovima
Vidi originalni članak

Na proizvodnom pogonu tvornice svijeća PC grupe u Otočcu izbio je požar u subotu oko 4 sata ujutro. Nema ozlijeđenih jer pogon nije radio u tim jutarnjim satima. Na terenu je bilo 40 vatrogasaca i 13 vozila.

- Sanacija požarišta je u tijeku, a slijedi očevid - rekli su iz PU ličko-senjske.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Kako piše Glas Gacke, tvornica je u potpunosti izgorjela.

- Vatrogasci su napravili sve što je u njihovoj moći - kazao  je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović, no radi se o specifičnom postrojenju i industriji. Naime, parafin kao derivat je iznimno opasan u smislu gorenja jer se uslijed taljenja širi prostorom i u takvim okolnostima je nemoguće ikakvim intervencijama usporiti gorenje.

Plamen vatre jutros je u jednom trenutku na nekim mjestima dosezao i do 200 metara u visinu, a nakon njezina gašenja dio Otočca prekriven je gustim dimom.

S obzirom da se radi o jednom od najvećih gospodarskih objekata u Otočcu, interes građana je neminovan, navodi Ostović, no isto tako poziva građane da ostanu u svojim domovima. Važno je naglasiti da u dimu nema posebno opasnih tvari, iako je svaki dim štetan, zbog kojih bi se morale poduzimati posebne mjere zaštite, javlja Glas Gacke.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ichbin2 25.11.2017.

    sad bude netko digo pare na uvozu sviječa

  • milano 25.11.2017.

    Tužno, opet će radnici ostati bez posla

  • Roccco 25.11.2017.

    Netko nije dobio plaću!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare