To je to što me zanima!

Vatrena stihija: Vatrogasci su se borili dan i noć s požarom

Cijeli dan i noć vatrogasci su gasili požar između Stankovaca i Banjevaca u Zadarskoj županiji u kojem je izgorjelo čak 300 hektara hrastove šume, makije i niskog raslinja
Vidi originalni članak

Cijeli dan i noć vatrogasci su gasili požar između Stankovaca i Banjevaca u Zadarskoj županiji u kojem je izgorjelo čak 300 hektara hrastove šume, makije i niskog raslinja. Požar se jednim dijelom proširio i na područje Šibensko-kninske županije prema naselju Kašić te zahvatio površinu od još osam hektara. O požaru je dojavljeno u utorak oko 19.30 sati, a gasila su ga  dva zrakoplova Canadair i jedan zrakoplov Air Tractor, DIP Zadar, JVP Benkovac i Zadar, DVD Stankovci, Polača i Lišane Ostrovičke, te  DVD Pirovac iz Šibensko-kninske županije.

Na području Vrčeva planulo je raslinje srijedu oko 11.40 sati.  Opožareno je oko osam hektara  trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca s tri vozila iz JVP Zadar i DVD Sukošan. Požar je ugašen oko 15 sati.
 Istog dana  13 sati zaprimljena je dojava o požaru raslinja na području Privlake, na predjelu Kurtići. Izgorjelo je oko 48 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa tri vozila iz JVP Zadar i DVD Privlaka. Požar je ugašen za dva i pol sata.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • grordže 02.09.2016.

    To nije mali požar

  • 01.09.2016.

    Opet lokalni divljaci pale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare