To je to što me zanima!

Vatreni tuguju: Iz kampa repke poslali sućut obitelji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prijatelji Marina Zubčića kažu da se nije žalio na bolove. Stalno je nasmijavao ekipu. Odjednom mu je iz ruke ispalo pivo, poplavio je i srušio se
Vidi originalni članak

Marin Zubčić (22) iz Matulja kraj Rijeke preminuo je u četvrtak u bolnici u Klagenfurtu nakon što mu je sat i pol prije početka utakmice Hrvatska - Njemačka pozlilo na ulici. Liječnici su još na ulici počeli s reanimacijom, no Marin nije preživio. Vjerojatno je preminuo od zatajenja srca. Dan nakon tragedije u Matuljima smo razgovarali s dvojicom Marinovih prijatelja koji su s njim bili u Klagenfurtu.
- U četvrtak smo oko tri sata poslije ponoći krenuli na put. U Austriju nas je išlo petero - govore Goran Lučin (21) i Raul Bratović (22).
- Putem je sve bilo u redu, zezali smo se i veselili što ćemo nazočiti tako važnoj utakmici. U 7.30 smo stigli u Klagenfurt. Marin je bio veseo, stalno nas je zabavljao i nasmijavao. Pronašli smo hrvatske navijače, družili se s njima i igrali nogomet. Oko 15 sati krenuli smo prema središtu grada. Bili smo presretni što smo tamo, fotoreporteri su nas slikali. Stali smo kratko u fast foodu. Marin ni u jednom trenutku nije pokazivao znakove umora ili boli. Nismo mogli ni slutiti što će se sekundu poslije dogoditi - pričaju Marinovi prijatelji. U jednom trenu Marinu je ispalo pivo iz ruke, poplavio je i pao. Prijateji su mu pokušali pomoći. Stigla je Hitna i počela s reanimacijom.
- Nažalost, Marin je preminuo, a mi smo bez najboljeg prijatelja krenuli kući. Ni sami ne znamo kako smo onako rastreseni stigli - kažu Goran i Raul. Marinova je obitelj u šoku. Otac, brat i obiteljski prijatelj otišli su nakon tragedije u Klagenfurt.
Nogometni reprezentativci, njihov stožer i Hrvatski nogometni savez poslali su u petak brzojav sućuti obitelji Zubčić. Delegacija HNS-a otišla je u posjet ožalošćenoj obitelji u Matulje kako bi pokušala ublažiti bol obitelji Zubčić. Naši nogometaši poručili su kako su tužni zbog tragedije i kako suosjećaju s obitelji i prijateljima mladoga navijača.
HTV-OV PROPUST: PRILOG O INFARKTIMA NAVIJAČA
Samo nekoliko sati nakon što je u Klagenfurtu umro mladi navijač iz Rijeke, najvjerojatnije od srčanog udara, HTV je emitirao prilog Gorana Milića u kojem se pitao može li čovjek doživjeti infarkt dok gleda utakmicu. Milić je u prilogu razgovarao s liječnikom koji je rekao da je mogućnost za infarkt tijekom gledanja utakmica i navijanja 0.00001 posto i da će na 50 tisuća navijača eventualno jedan imati srčane probleme. Janos Roemer nije želio komentirati slučaj jer, kaže, to nije u njegovoj nadležnosti. Urednik sportskog programa Bruno Kovačević bio je nedostupan, a iz HTV-ovih kuloara dopiru glasine da sportska redakcija nije znala za smrt mladića, jer inače ne bi emitirala prilog.
HNS ĆE OD UEFA-E TRAŽITI MINUTU ŠUTNJE
Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao je na subotnjoj novinskoj konferenciji u Bad Tatzmannsdorfu kako će od organizatora Europskog prvenstva (UEFA-a) tražiti da se na početku utakmice Hrvatska-Poljska izrazi sućut preminulom Marinu Zubčiću simboličnom minutom šutnje. (tt)

Idi na 24sata

Komentari 24

  • kota 19.06.2008.

    JOŠ JEDNOM OD BBB-A IZ MARKUŠEVCA I DUBRAVE ,SAUĆEŠĆE OBITELJI.

  • c0d3r_ 15.06.2008.

    Neka mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru.

  • ivan82 14.06.2008.

    čovjek je išel na utakmicu!!!nebi ja...da nije tam išel možda se to ne bi dogodilo....mislim žal mi ga je...ali utakmica je dosadna i to gleda je stvarno...nogometaši samo riču loptu po terenu i netrebaju plačati porez a zarađuju punoooo...ništ majmuni koji gledaju majmune koji riču loptu po igralištu...je to nebrem vjerovati...sanader idr komentirati utakmicu umjesto da komentira ekonomsko stanje hrvatske ili nekej tak.svi ljudi su tak pametni...kaj mislite kaj rade sad nogometaši rade...slušaju narodnjake piju i zabavljaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare