To je to što me zanima!

Vatrogasci se oprostili s Itom, hrabrom ovčarkom koja je pomagala u potresu u Petrinji

Njezin žalosni oproštaj objavili su i vatrogasci na svom Facebooku profilu. Hrabroj ovčarki zahvalili su na pomoći...
Vidi originalni članak

Hrvatski vatrogasci jučer su se opraštali od jedne od prvih potražnih pasa, Ite, koja je pomagala i ozlijeđenima u potresu u Petrinji. 

Ita je bila belgijska ovčarka i članica DVD-a Opatija, a zatim i JVP Opatija. Sudjelovala je od samih početaka u  stvaranju vatrogasnih K-9 timova u Hrvatskoj.

Bila je na  bezbroj domaćih i međunarodnih vježbi, natjecanja, seminara i intervencija, a najznačajnija intervencija bila je kada je s s vatrogascima VZPGŽ išla u Petrinju nakon potresa. 

Odmah nakon poziva za pomoć nakon potresa, otišla je u Petrinju s ostalom ekipom JVP-a Opatija i JVP-a Rijeka.

- Sa njom su stasale mnoge generacije vatrogasnih potražnih pasa i bila im je svojevrsna mentorica. Ita je sa svojim vodičem bila obučena za spašavanje iz ruševina, traženje nestalih u prirodi, traženje nestalih u lavinama, spašavanje u otežanim uvjetima, desantiranje iz helikoptera. - objavili su o njoj vatrogasci na svom Facebook profilu. 

Dobila je i brojna priznanja za sav svoj hrabri rad koji je odradila. 

Itin rad nije uzaludan jer ima svoju nasljednicu Tai koja je prerano ostala bez učiteljice, ali sigurni smo da će pokazati izvrsne rezultate kao što je i Ituška.

Uz pohvalu o njenom radu i opraštanju s hrabrom ovčarkom, vatrogasci su zahvalili Iti na pomoći koju im je pružala dok je bila s njima. 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • XM12 24.02.2023.

    Sto ste joj dali ime Ita. Ja sam imao jednu lijepu poznanicu koja se je zvala Ita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare