To je to što me zanima!

Vatrogasci su spasili ždrijebe iz jame duboke sedam metara

Rovinjski vatrogasci spasili su ždrijebe staro nekoliko dana iz jame. Kažu kako je ulaz u jamu bio uzak te im je bio teško izvlačiti ga zbog njegove težine od 40 kg
Vidi originalni članak

Rovinjski vatrogasci su u četvrtak spasili ždrijebe staro samo pet dana koje je upalo u jamu dubine sedam metara i izvukli ga potpuno neozlijeđenog. 

- Dobili smo poziv oko 16 sati, a spašavanje ždrijebeta trajalo je sve do 19 sati. Javio nam se vlasnik rekavši da je upalo u jamu koja je blizu njegove kuće kraj Rovinja i da ga kobila neprestano traži. Sedam vatrogasaca s dva vozila krenulo je u spašavanje. Ulaz u jamu bio je uzak i bilo ga je teško izvlačiti obzirom na njegovih 40-ak kilograma - pričaju rovinjski vatrogasci koji su i snimili fotografije spašavanja. Kažu kako su morali razraditi cijeli sustav spašavanja pomoću konopa, a ždrijebe se tužno glasalo iz jame cijelo vrijeme. 

- Bilo nam ga je žao, kao i njegove majke, koja je bila sve nestrpljivija da vidi svoje mlado. Nije se previše bunio kada smo ga izvlačili. Ne znamo kako je ždrijebe upalo u jamu. Unutra je ušao jedan vatrogasac, a ostali su vukli ždrijebe s površine - ponosni su vatrogasci na svoj neobični slučaj spašavanja. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • U-baka 13.05.2011.

    velika hvala vatrogascima na spasavanju ovoga lijepog,dragog i milog stvorenja a ako je ovo majka zdrijebeta na slici,djeluje mi jadno i mrsavo,kosti joj se vide,odrasla sam uz zivotinje i znam da ovako nebih smiljele izgledati,onaj cije su ovo zivotinje bih se trebao malo bolje za njih pobrinuti

  • majaazdaja 13.05.2011.

    De nahranite tu kobilu !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare