To je to što me zanima!

Gorjela hidroelektrana: Požar je buknuo tri kata ispod zemlje, jedan radnik se nagutao dima

Požar koji je jučer tijekom večeri buknuo tri kata ispod zemlje u hidroelektrani Sklope uspješno je ugašen iako su uvjeti bilo iznimno opasni, javlja vatrogasna zajednica Ličko senjske županije
Vidi originalni članak

Dvadeset vatrogasaca iz JVP Gospić, DVD Perušić, DVD Otočac, JVP Grada Senja i JVP Plitvička Jezera s 10 vatrogasnih vozila gasili su požar na postrojenju hidrocentrale "Sklope" na području Kosinja. Odmah po dojavi na mjesto intervencije izašli su vatrogasci JVP Gospić i domicilni DVD Perušić - priopćili su vatrogasci Ličko senjske županije.

Kako doznajemo, jedan radnik iz hidroelektrane je ozlijeđen, nagutao se dima.


 - Intenzivno izdimljavanje i nemogućnost ulaska u objekt znatno su otežavali utvrđivanje stanja i predikciju razvoja požara zbog čega su na požarište, temeljem zapovjedi županijskog vatrogasnog zapovjednika, upućeni vatrogasci i vozila JVP Grada Senja, DVD Otočac i JVP Plitvička Jezera s potrebnom opremom za ulazak u objekt u uvjetima visoke temperature i intenzivnog izdimljvanja. Unutarnjom navalom, u okolnostima konstrukcijski vrlo zahtjevnog objekta za kretanje vatrogasaca i intenzivnog zadimljavanja prostora vatrogasci JVP Gospić su ušli u prostor koristeći termovizijsku kameru i utvrdili da na trećoj etaži ispod razine ulaza u objekt gori dio postrojenja, konkretno, transformator - stoji u priopćenju vatrogasaca.

Zbog intenzivnog izdimljavanja koristili su se dimovuci za usisavanje dima kako bi se stvorili uvjeti za ponovni sigurniji ulazak vatrogasaca u prostor zahvaćen požarom.

-  Nakon ponovnog ulaska vatrogasaca u prostor više nije bilo znakova gorenja zbog čega se sa sigurnošću pristupilo ventiliranju požarom zahvaćenog postojenja podizanjem metalnog poklopca na najvišoj razini objekta i konačno utvrđivanje stanja. Vatrogasci su otpušteni s požarišta u 18:45 sati a tijekom noći je organizirano dežurstvo vatrogasaca JVP Gospić na lokaciji požara - istaknuli su hrabri vatrogasci.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Josipa R 09.09.2020.

    To je socijalistička HE, što će nam to?

  • blek11 09.09.2020.

    Koji je rodijak(virma) radio remont prošle godine?? Dobro da nije bilo tragedija kao u požaru HEDubrovnik!!

  • POTPEC 09.09.2020.

    Ništa čudno da se događaju požari u hidroelektranama kad se u njih ulaže minimalno, a koriste maksimalno do iznemoglosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare