To je to što me zanima!

Vatrogascima se smrznula voda: Sutra ćemo nastaviti

NASTAVIT ĆE SUTRA: Taj je požar je oko 15,30 sati buknuo u Medinoj Dragi. Osam vatrogasaca s tri vozila su u tri sata gašenja uspjeli sanirati južnu stranu
Vidi originalni članak

Požar, koji je poslijepodne buknuo u Dugopolju, vatrogasci su dijelom obuzdali, ali kako im se zbog niskih temperatura smrzavala voda u naprtnjačama, gašenje će nastaviti surtra, doznaje se zapovjednika DVD-a Dugopolje Gorana Rogošića.

Taj je požar je oko 15,30 sati buknuo u Medinoj Dragi. Osam vatrogasaca s tri vozila su u tri sata gašenja uspjeli sanirati južnu stranu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 
- U 18,30 sati je pao mrak i više nije bilo mogućnosti da se bilo što na terenu vidi, a s obzirom da je vanjska temperatura pala na minus sedam, voda nam se u naprtnjačama smrzla, te nismo bili u mogućnosti dalje gasiti. Bitno je da smo sanirali ovu stranu požarišta koja je bila na strani kuća. Tijekom noći ćemo nadzirati požarište, a onda sutradan nastaviti s gašenjem - izjavio je za Hinu zapovjednik Rogošić dodavši da je do sada, prema gruboj procjeni, opožareno desetak hektara trave, niskog raslinja i makije.
 
Dugopoljski gasitelji su prije toga ugasili požar na deponiju automobila u Dugopolju u 14,45 sati.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Patton1203 12.01.2017.

    Zanimljiva je ovo situacija, u ovako hladne dane, šumski požar. I nije sumnjiv. A čini mi se da je cilj postignut, a i pasivnost vatrogasaca i ostalih službi navodi na to. Smrznula se voda, gasit ćemo sutra. Vjerojatno još nije izgorilo sve ono što treba izgoriti za nečije potreba, prenamjenu zemljišta u građevinsko. Samo mi je žao što nitko ne prati, što će se događati sa tim terenima u slijedećih deset godina. Vrlo lako bi krivca otkrili, mada vjerujem da se već sada zna u uskim krugovima, tko je stavio prst na te terene.

  • tomo100brt 12.01.2017.

    Kako je u 18,30 pao mrak? Već je to mrkla mračina. Sunce zalazi prije 17,00 tako da je ova tvrdnja netočna.

  • najiram 10 12.01.2017.

    treba gasiti vatrom a ne vodom...tko još gasi vodom...eto sad če snijeg i kiša pa će ugasiti...no upitno je tko to pali i zašto pali...i zbog čega pali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare