To je to što me zanima!

Već 9 mjeseci: Naše pomorce u Jemenu drže kao robove

Pomorci s broda Katina ne napuštaju brod jer se nadaju zaostalim plaćama. No, vlasnik šibenske tvrtke Brodarstvo, Vitomir Juraga, već se dulje vrijeme ne javlja
Vidi originalni članak

Gotovo devet mjeseci jedu konzerve. Na brodu nema klime, a vrućine su nepodnošljive. To je živa kalvarija.

Tako nam je objasnila Josipa Malnar iz Rijeke, majka jednog od sedam zatočenih hrvatskih pomoraca. Njezin sin Denis (45) električar je na brodu Katina. Vjerovnici su ih zbog duga vlasnika broda, šibenske tvrtke Brodarstvo, zadržali u Jemenu. Mornari mjesecima ne napuštaju Katinu jer se nadaju zaostalim plaćama. No vlasnik Brodarstva, Vitomir Juraga, već se dulje ne javlja.

- Ponudili su im trećinu plaće, ali nisu pristali. Ti ljudi teško rade, a sad im ne žele platiti. Luda sam od brige - govori Josipa.

Predrag Brazzoduro iz Sindikata pomoraca Hrvatske pomogao bi kupnjom avionskih karata za povratak kući. Na to su pristala dvojica pomoraca s broda Verzine zadržanog u Togu.

- Lučki kapetan oduzeo im je putovnice pod izgovorom da netko mora ostati na brodu. To je protiv svih zakona i propisa. Drže ih kao robove - kaže Brazzoduro.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • buntovnik_1 30.04.2012.

    Za sve zainteresirane ....gospodin direktor se šeta po šibenskoj rivi pa ga tamo nadjite. Šta rade službe u ovoj državi....hvataju dadilje na crno u Lici, a ove "kvazi" menadžere puštaju da điravaju po rivi. Koja sramota od države!....koja sramota od svih nas.

  • đizs 29.04.2012.

    pravna drzava? strucnjaci za medjunarodno pravo? policija, uskok, istraga? ili to ne funkcionira kad se radi o malim ljudima kao sto su ovi pomorci?

  • kurinjo 29.04.2012.

    samo ja isto ne kuzim Vas iz 24 sata(i opcenito novinare) ajmo pred sabor zabijaj kamere u facu i napadaj zasto se ne poduzme nesta,sta ce se poduzet ako ce se poduzet? itd itd bar vi novinari znate kako treba biti naporan

Komentiraj...
Vidi sve komentare