To je to što me zanima!

Već sutra nam stiže snijeg, ali i opasno vrijeme: Olujna bura, jake kiše, moguće su i poplave!

Snijeg bi prema meteorološkim predviđanjima trebao pasti već u srijedu i to u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. U Dalmaciji se očekuju jake kiše koje mogu uzrokovati bujičnim poplavama
Vidi originalni članak

S prvim danom klimatološke zime temperature su pale u minuse, a Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) priopćio je da nas i u idućim danima čekaju vremenske neprilike. 

Danas će u unutrašnjosti biti umjereno i pretežno oblačno, a prijepodne i maglovito. Ponegdje su moguće i slabe oborine. Na Jadranu će biti sunčano, no od sredine dana se sprema naoblačenje, ponajprije na sjevernom dijelu gdje će navečer biti i kiše. 

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku zemlje istočni i jugoistočni. Slaba i umjerena bura u Dalmaciji će prijepodne okrenuti na jugo, a na sjevernom dijelu će navečer ojačati na jaku. 

Najviša dnevna temperatura na kopnu od -1 do 4, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Već sutra nas očekuju oborine. Na Jadranu povremena kiša, potkraj dana i veća količina. Snijega će biti većinom u gorju, no uz kišu će od sredine dana biti i u dijelu središnje Hrvatske! Snijeg će padati većinom zapadnije od Zagreba, u Gorskom kotaru i Lici, dok će u istočnim područjima ostati uglavnom suho, uz tek malo kiše i to vjerojatnije u četvrtak, javlja N1

Duž obale će biti najkišovitije u danima pred nama, osobito u Dalmaciji, i u unutrašnjosti i duž obale i na otocima, gdje lokalno može pasti više od 100 litara kiše po metru četvornom, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, moguće i olujno jugo, na sjevernom dijelu bura, uglavnom podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka između -3 i 3, na Jadranu najniža jutarnja od 3 do 8, prema jugu i malo viša, a najviša dnevna između 7 i 13 °C.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Dobra vila Gaceleza 03.12.2020.

    E to vam vas snijeg meni ne triba goni to sta dalje

  • stranac1000 02.12.2020.

    Kako to zna biti, dolazi zima snijeg i onda bude oblacan dan ni snijega 👀

  • ARMADA10 02.12.2020.

    Dabogda pao 5 metara

Komentiraj...
Vidi sve komentare