To je to što me zanima!

Već treći put ulovio istog zlatnog šarana na jezeru

Strastveni ribić Vlatko Pečaver po treći puta je u istom jezeru u blizini Ozlja upecao istog šarana, japansku vrstu Koi. Vratio ga je nazad u vodu
Vidi originalni članak

S prijateljem sam otišao u ribičiju. Po treći put ove godine ulovio sam zlatnog šarana. Istog doduše, ispričao nam je strastveni ribič Vlatko Pečaver zvani Pećo. On je u subotu popodne na jezeru Šljunčara u blizini Ozlja upecao japansku vrstu šarana zvanu Koi. Kaže kako su u jezeru žive samo dva takva šarana. Jedan teži šest, a drugi devet kilograma. Vlatko je po treći puta ulovio težeg.
- Zlatan je, pa sam zaželio želju, da ga ponovo upecam. Prijatelj Nedjeljko fotografirao me za uspomenu, a poslije smo šarana pustili natrag u jezero - dodao je Vlatko. Vlasnici Koi šarane obično drže u akvarijima kao ukrasne ribe. Osim narančaste, mogu biti bijele, crne, crvene, žute i plave boje. Uglavnom se hrane biljem. Čak ih se može naučiti da jedu iz ruke. Ako se pravilno uzdržavaju, žive od 30 do 40 godina. Stručnjaci kažu da su zabilježeni slučajevi u kojima su Koi živjeli i do 200 godina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dew 04.10.2010.

    e njemu če se sve želje ispunit

Komentiraj...
Vidi sve komentare