To je to što me zanima!

Većina saborskih klubova ipak želi objavu poreznih dužnika

Ukupni dugovi prema državi prešli su 51 milijardu kuna, a registrirano je više od 761.000 dužnika. Među registriranim dužnicima njih 500 tisuća su građani
Vidi originalni članak

Većina saborskih klubova dala je podršku konačnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona kojima se omogućuje objava poreznih dužnika, javlja HRT.

Predložene zakonske odredbe predstavio je zamjenik ministra financija Boris Lalovac. Između ostalog, povećan je iznos duga kao kriterij za objavu popisa. Fizičkim osoba ukupni iznos duga povećao se s 50 na 100 tisuća kuna, a pravnima sa 100 na 300 tisuća kuna. Na popisu neće biti podataka o dugovima obveznika kojima je odobrena odgoda, obročno plaćanje duga ili reprogramiranje naplate poreznog duga. 

Glavni razlog izmjene Zakona je, kako tvrde iz Vlade, velika potražnja hrvatske države. Ukupni dugovi prema državi prešli su 51 milijardu kuna, a registrirano je više od 761.000 dužnika. Među registriranim dužnicima njih 500 tisuća su građani, dok su ostatak trgovačka društva i obrtnici. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • tuti fruti 11 03.07.2012.

    ČUDNO----Nije ih bilo sram na ovaj ili onaj način otuđivat lovu ,a sada ih je sram da im se objave imena i prezimena.BAŠ ČUDNO.

  • Capafiori 03.07.2012.

    Među 761.000 dužnika 500.000 su građani - u kojem omjeru? Gro dužnika, ili 500.000 građana duguje nešto više od 2 milijuna kuna, a 261.000 "neidentificiranih" duguje nešto manje od 90 blrd kuna? Tko se na ružan način igra matematikom i njezinom nebitnošću?

  • hrvoje-35 03.07.2012.

    Ja sam za ali nek onda daju popis kako spada i to sljedeči: 1. Koja vlada (HDZ ili SDP) i koliko nas je zadužila u Eurima po godinama. 2. Koji su projekti napravljeni i koja korist od njih? Samo jedna nebuloza Čačičeve autoceste koje sad želi dati u koncesiju jer su ODJEDNOM neisplative a na stranicama HNS se još time hvali. Svugdje u svijetu je praksa da se daju u koncesiju NEIZGRAĐENE autoceste dakle koncesionar ih izgrdi te ih koristi x godina. Koliko nas samo taj glupi Čačičev potez košta ? Milijarde 3. Popis državnih firmi te njihove prihode i rashode i njihova dugovanja ( voze se na naš račun, troše struju na naš račun, ukratko sve im mi plačamo a ako ne platimo OVRHA !!! ) 4. Popis tvrtki privatnih koje su otišle u stečaj sa brojem radnika koji su zbog toga ostali bez posla jer im je država dugovala ili im još duguje E ljudi moji tako bi svatko od nas znao vladati i gospodariti !!!! zato sam PROTIV HDZ-a, SDP-a, HNS-a jer oni samo rotiraju pozicije vladajući pa oporba, vladajući pa oporba a mi sve dublje i dublje tonemo. Treba izaći na ulice i reči DOSTA JE BILO, skinite nam se više sa k.... !

Komentiraj...
Vidi sve komentare