To je to što me zanima!

Vedrana Rudan dobila je otkaz zbog govora mržnje

Vedrana Rudan u emisiji je izašla s komentarom o Židovima na rubu govora mržnje, strašnijim od antisemitizma, ustvrdio je Aleksandar Tolnauer
Vidi originalni članak

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer prozvao je u utorak Vedranu Rudan za govor mržnje jer je, kaže, u emisiji "In Magazin" Nove TV vrijeđala Židove.
- Vedrana Rudan u toj je emisiji izašla s komentarom na rubu govora mržnje, strašnijim od antisemitizma - ustvrdio je Tolnauer na sjednici saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Dodao je da je Rudan Židovima poručila da "prestanu biti Židovi i postanu ljudi" te ustvrdio da je uvredljivo govorila o Anni Frank.
Na književnicu se obrušila i Židovska općina u Zagrebu koja je najoštrije osudila monolog te ga ocijenila kao antisemitski pamflet i najgori govor mržnje objavljen do sada na televiziji u Hrvatskoj.
- Ne zanima me što je rekao. Smatram da je moj govor bio govor ljubavi i prema Židovima i prema Palestincima - odgovorila je na optužbe Rudan. Dodajmo da je 'poruka V. Rudan' Židovima da prestanu biti Židovi i postanu ljudi, citat Anne Frank iz njenog dnevnika.
U utorak popodne od izjava Vedrane Rudan ogradila se i Nova TV te s kontroverznom književnicom raskinula ugovor o suradnji.
"Vedrana Rudan je u svojim izjavama o židovskom narodu govorila rječnikom koji nikako nije u skladu s etičkim i novinarskim normama. Ističemo da je Vedrana Rudan iznijela isključivo svoj osobni stav i nikako i ni u kojem slučaju stav Nove TV. Nova TV najoštrije osuđuje bilo kakvu vjersku, nacionalnu ili drugu netrpeljivost i govor mržnje kojemu nema mjesta u našem programu", stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • rođo1 29.01.2009.

    rudanica je najveća budaletina posle raosa koja ima pristup TV-u.ovaj put mislim da nije baš puno ni pretjerala jer koliko znam ni židovi nisu cvijeće.nama spočitavaju NDH a oni i dan danas ubijaju palestinsku djecu i civile u gazi.na osnovu logora već 60godina čine genocid nad ne židovskim narodom.........

  • sale sitni 28.01.2009.

    Moja baka je bila u konc. logoru u Dachau. Daje li mi ta činjenica pravo da ja kao njezin nasljednik mogu ubijati nekoga bez previše odgovornosti? A kad me i upitaju zašto pogibaju civili i djeca odgovorim da je to rat i da osim toga i NATO ubija djecu i civile.

  • aqiba 28.01.2009.

    Pohvaljujem odluku da se rudanku makne sa TV jer ono šta ona može poručiti mladima su psovke ,mržnja ,ismijavanje ,ogovaranje i sl. a sve u cilju osobne promocije.Pogrešno je bilo uopće je dovesti na NOVA TV.

Komentiraj...
Vidi sve komentare