To je to što me zanima!

Vehabije u BiH pripremale napade na katoličke crkve?

Policija BiH uhitila je petero ljudi za koje osnovano sumnjaju da su pripremali terorističke napade na katoličke crkve diljem BiH. Četvorica su u pritvoru
Vidi originalni članak

Pripadnici Antiterorističke jedinice FMUP-a uhitili su Rijada Rustempašića (33), Muhameda Mecu (35), Abdulaha Handžića (30) i Edisa Velića (30) iz Sarajeva, te Muhameda Fičera iz Bugojna zbog osnovane sumnje da su prpremali teroristički napad na katoličke crkve u BiH, pišu Nezavisne novine pozivajući se na pouzdane izvore. Nakon saslušanja, Fičer je pušten na slobodu, a pritvor je zatražen za ostalu četvoricu zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje oružja ili eksplozivnih sredstava namijenjenih za izvršenje terorističkog čina.
U akciji je izvršen pretres na šest lokacija u Bugojnu i Sarajevu, gdje je otkrivena velika količina oružja i vojne opreme.
- Pronađene su protutenkovske mine, laserski uređaj za brzo pucanje i gađanje, veća količina elektronske opreme, mina iznenađenja, topografske karte, skice i priručnici za pravljenje eksplozivnih naprava, te drugi predmeti koji se mogu koristiti za izvršenje terorističkih napada, navodi se u priopćenju policije.
Istragom se došlo do saznanja da su osumnjičeni kao organizirana grupa pripremali terorističke napade i nanošenje štete na prostoru BiH.
Uhićeni su, pišu Nezavisne, bili članovi vehabijskog pokreta. Rijad Rustempašić ranije je u medijima spominjan kao jedan od vjernih sljedbenika Jusufa Barčića koji je bio poznat po radikalnom tumačenju islama i okupljanju vehabija. Mještani su ranije svjedočili kako žive u strahu od terora Barčića i njegove grupe.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • canon 22.03.2008.

    Hvala ti Roci da si nam otvorio oči.Vjerujem samo tebi i tvojim kamenjarima

  • Roci 22.03.2008.

    Ma sve su to balije,nevjeruj im nikad.

  • vlado bud 22.03.2008.

    eto vam vasi muslimani jebli vas oni !

Komentiraj...
Vidi sve komentare