To je to što me zanima!

Velebit: Obustavili potragu za njemačkim planinarom

O nestanku Nijemca GSS-ovce je obavijestila planinarka, koja ga je srela u Crnopcu. Obustavili su potragu jer ne znaju je li krenuo prema vrhu
Vidi originalni članak

Njemački planinar u nedjelju je prolazio kraj planinarske kuće u Crnopcu. Jednu je planinarku pitao kojim putem treba ići prema vrhu. Ona mu je odgovorila te ga upozorila da, zbog loših vremenskih uvjeta, ne ide gore. Nijemac se nije vratio u sklonište u Crnopcu te je planinarka pozvala Gorsku službu spašavanja. Spasioci su za njim tragali cijelo nedjeljno poslijepodne. Potragu su obustavili.
- Nemamo dokaza da je krenuo prema vrhu. Čak i za naše spasioce je opasno da se po ovoj hladnoći penju gore, a on možda uopće nije tamo - rekao nam je Neven Zrilić iz GSS-a Zadar. Njemački planinar bio je jako loše opremljen. Na sebi je, navodno, imao samo trenirku i tenisice.
- Tako slabo odjeven na velebitskoj hladnoći mogao je izdržati samo nekoliko sati - objasnio je Zrilić. Osim planinarke, nitko nije prijavio nestanak Nijemca.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hacker-ri 29.12.2008.

    Zasto trosit lovu na 50 ljudi i 10 pasa kad termokamera i jedan helihopter to mogu sve napravit za 90% manje vremena? ne razumijem... barem je nasi policajci imaju na svakom granicnom prijelazu

Komentiraj...
Vidi sve komentare