To je to što me zanima!

Veleposlanik SAD-a još 2007. upozorio na ljude oko Komšića

Američki veleposlanik u Sarajevu Douglas McElhaney se 2007. požalio na ljude oko Željka Komšića. Istaknuo je da su rijetko na poslu, da nisu pripremljeni, a da šef kabineta često zaudara
Vidi originalni članak

Tajni dokument u kojem je bivši veleposlanik američkog Veleposlanstva u Sarajevu Douglas McElhaney upozorio na trenutnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i njegovih suradnika, postao je javan nakon što je izašao na WikiLeaksu, javlja Slobodna Dalmacija. 

Veleposlanik se 2007. godine požalio da su ljudi oko Komšića rijetko na radnom mjestu i imaju "prečih privatnih poslova", a onda je i dodao: 

- Ali, i kada su prisutni, članovi Komšićeva tima su neinformirani i potpuno nepripremljeni za razgovore o političkim temama, što otežava formiranje Komšićevih stavova u vanjskopolitičkim i obrambenim pitanjima - navodi veleposlanik. 

Američki diplomati požalili su se tada i na Amira Ibrovića, tadašnjeg, ali i sadašnjeg šefa Komšićeva kabineta. Navode kako je, kao "Željkov drug iz djetinjstva" imao presudnu ulogu u slaganju savjetničkog tima. 

-  Ibrović je nestabilna osoba s teatralnim, ljutim ispadima. Često zaudara, čuju se i glasine da je alkoholičar, pa neke njegove izjave uzimamo s rezervom - napisao je McElhaney. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jesamte2 22.01.2019.

    Jel mogu izmislit još koju bljuvotinu na raču Komšića .Što je HDZ nikako da preboli da ih narod neće bolesnici.

  • Miške 22.01.2019.

    Ibro, pa stalno pijan. Tu nekaj ne štima.

  • Dijaspora 22.01.2019.

    Sejdo ispisi Lanu iz Katolicke Skole i vodi je u Medresu gdje i pripada,a ujedno pozivam Kardinala Puljica da je ispise iz Katolicke Skole

Komentiraj...
Vidi sve komentare