To je to što me zanima!

Velika Eko akcija 24sata: Od smeća smo očistili Sljeme

Akcija je obuhvatila čišćenje livade Ponikve, prilazne putove prema domu Glavica i špilji Veternica, ugibalište na završetku Zelene magistrale te kamenolom Bizek
Vidi originalni članak

Stotinjak zagrebačkih volontera sudjelovalo je u velikoj ekološkoj akciji 24sata čišćenja dijelova Sljemena.

U suradnji s Parkom prirode Medvednica akcija je obuhvatila čišćenje livade Ponikve, prilazne putove prema planinarskom domu Glavica i prema špilji Veternica, ugibalište za automobile završetka Zelene magistrale te kamenolom Bizek.

Velikom subotnjem čišćenju Medvednice priključila se i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Sandra Švaljek te zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza. U pomoć volonterima, koji su prepoznali važnost akcije, priskočili su i djelatnici Parka prirode Medvednica.

Duž svih dionica oko Zelene magistrale vrijedni volonteri pronašli su velike količine raznog otpada, od sitnog smeća do glomaznog otpada, bijele tehnike, komunalnog otpada, automobilskih guma pa čak i dijelova namještaja.

Lokaliteti koje su očistili važni su za bioraznolikost područja, a kamenolom Bizek, osim što je vrijedno geološko područje, važan je lokalitet faune zbog zabilježenih 12 vrsta gmazova i vodozemaca.

 
Idi na 24sata

Komentari 34

  • zahira45 10.11.2013.

    Pohvalno, treba tako češće.

  • 10.11.2013.

    Otkud toliko otpada? Što rade nadzornici PP Medvednica-rendžeri, policija? Kako je to uopće moguće?

  • marijaterezija2 10.11.2013.

    Ne bi ni trebalo čistiti da su posjetioci imali barem malo kulture.

Komentiraj...
Vidi sve komentare