To je to što me zanima!

Velika akcija u Hrvatskoj i BiH: Uhićen je čak i bivši ministar

Upravo traje velika koordinirana akcija Tužiteljstva Sarajevske županije i hrvatskog USKOK-a i to na čak 60 lokacija diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine
Vidi originalni članak

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitili su u petak ujutro u Sarajevu ratnog ministra unutarnjih poslova Aliju Delimustafića i Jusu Škrijelja, bivšeg osobnog čuvara bošnjačkog ratnog lidera Alije Izetbegovića, u okviru zajedničke akcije koju vlasti BiH provode s Uskokom i MUP-om Republike Hrvatske, te se u dvije države provode pretresi s ciljem pronalaženja dokaza za djela korupcije, pranja novca i prijevara.

Kako su priopćili iz FUP-a, akcija se planira više mjeseci nakon opsežne istrage Državnog odvjetništva Županije Sarajevo i hrvatskog Uskoka.

- Nakon višemjesečne istrage Državnog odvjetništva Županije Sarajevo, u tijeku je realizacija akcije kodnog naziva 'Pravda', a samim tim je u tijeku i uhićenje više osoba. U tijeku su pretresi na 60 lokacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske - rekla je glasnogovornica Državnog odvjetništva Županije Sarajevo Azra Bavčić. Objasnila je da se radi o kaznenim djelima organiziranog kriminala, zloporabe položaja, povrede zakona do kojih je došlo u sudstvu, pranja novca i prijevara.

Po navodima glasnogovornice, istodobno se na području Hrvatske provode pretresi na 20 lokacija u kojima sudjeluju službenici Uskoka i MUP-a RH, koji su radili na istrazi u koordinaciji s Državnim odvjetništvom Županije Sarajevo.

Mediji u BiH nagađaju kako su Delimustafić i Škrijelj uhićeni zbog više prijevara u poslovima trgovine nekretninama čime su stekli višemilijunsku korist.

U akciji su vlastima BiH pomagali i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, te ministarstava unutarnjih poslova Republike Srpske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije.

Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić Hini je izjavio da Uskok i Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u akciji postupaju po zamolnicama za međunarodnu pravnu pomoć kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • škver 11.11.2016.

    Tooooooooooo!!!

  • jabbar 11.11.2016.

    Hrvatski USKOK a glasnogovornik Vuk Đuričić?

  • 11.11.2016.

    Sve to pocinje od drzavnog vrha pa silazi do nadzornih odbora. Jedino se nad sirotinjom trenira pravda pa samim tim se cini da se zakon provodi te da pravna drzava funkcionira. Ne moze se vise izdrzati sto hrvati rade hrvatima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare