To je to što me zanima!

Velika analiza plaća: U Zadru 400 € manje nego u Zagrebu, u Splitu - 100 € niže nego u Sofiji

NOVI EXPRESS Po životnom standardu bolji smo od Slovačke, Grčke i Bugarske. Upola lošiji od Danske, a 20 posto lošiji od Slovenije i Češke, piše prof. dr. sc. Marijana Ivanov
Vidi originalni članak

Rast plaća trebao bi omogućiti rast kupovne moći i životnog standarda stanovništva. Problem nastaje kad troškovi života rastu brže od plaća. Pritom, ekonomski podaci daju tek okvirnu sliku, ali ne pokazuju kako su rastući troškovi života raspoređeni u društvu, u kojem postotku stanovništva se kupovna moć dohotka kućanstva ne povećava unatoč rastu prosječne plaće u zemlji, nego se, upravo suprotno, smanjuje, te koji postotak stanovništva je više pogođen inflacijom, posebno u uvjetima kad najveći rast bilježe cijene hrane i stambene režije.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • axl44 11.04.2023.

    ukratko, cijene k'o u EU, plaće k'o u Bangladešu 🤣

  • BuffaloBill 11.04.2023.

    Naš Veliki Vođa će se potruditi svim silama i snaga, da lupi šakom o stol i napravi plaće od 2000€ za svakoga! Vjerujemo našem Velikome Vođi!

  • Luna777 11.04.2023.

    Interesantan članak, ali ništa novo. Odavno znamo da smo u rangu Bugarske i Rumunjske, s time da imamo Balkanske plaće, a Njemačke cijene. Nestao je srednji sloj građana, pa sad imamo samo bogate i siromašne. Da nema turizma bili bismo kao Afrika. Politika je već trideset godina loš upravitelj, večini građana je mačeha. Kupovna moć građana je jad i bijeda. Plaće male, mirovine mizerija, kupuje se na akcijama. Mladost nam odlazi u prosperitetnije zemlje tražiti bolji život i tamo ostaju. Srandard građana je sve niži, barem za veliku večinu građana, iako nas Vlada uvjerava u suprotno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare