To je to što me zanima!

Velika Gorica planira kažnjavati nemarne vlasnike ljubimaca: Tko ne šeta psa - kazna 150 €!

Grad Velika Gorica uskoro bi mogao uvesti stroge kazne za nemarne vlasnike kućnih ljubimaca. Mačke bez doma će dobiti hranilišta u gradu
Vidi originalni članak

Vlasnici pasa u Velikoj Gorici u budućnosti bi mogli biti primorani svojim krznenim ljubimcima osigurati držanje u skladu s njihovim potrebama, odnosno, osigurati prostor koji odgovara njihovoj veličini i zaštitu od vremenskih neprilika. Također, psi se neće smjeti kretati bez nadzora, a bit će propisano i osigurati im redovnu i pravilnu ishranu kao i stalan pristup svježoj pitkoj vodi. 

Na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice razgovarat će se o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca. Grad će detaljno propisati načine postupanja i držanja kućnih ljubimaca te uvjete koje im vlasnici moraju osigurati. Također, planiraju razgovarati i o postupanju s opasnim pasminama, kao i izgubljenim i napuštenim životinjama na području grada.

KORISNI TRETMANI Hrvatske stručnjakinje: Pas uz odgovarajuću terapiju i dobru rehabilitaciju može dulje živjeti

Odlukom će biti propisano kažnjavanje vlasnika kaznama od 80 do 400 eura. Kaznu od 80 eura će dobiti oni vlasnici ne mare za psa u dvorištu, dok će novčana kazna za vlasnike čiji pas nije na povodcu ili ga se ne šeće redovito biti 150 eura. 

Strogo će biti zabranjeno vezivanje pasa u dvorištu, osim u iznimnim situacijama. Vlasnici pasa će svoje ljubimce morati socijalizirati tako da ne budu opasni za okolinu, ali nipošto u odgoju ne smiju udarati psa ili na druge načine kod životinje izazivati bol, patnju strah i ozljede. Također, odlukom je propisano da je zabranjeno i bacanje pirotehničkih sredstava na životinje. 

3. REAL DOG CONFERENCE Kupnjom hrane za psa koja je niže cijene, a često i kvalitete, povećavate rizik raznih bolesti

Vlasnici opasnih pasmina svoje pse će morati držati u zatvorenim i zaključanim prostorima iz kojeg životinja ne može pobjeći. Opasne pasmine smjet će u šetnju isključivo s brnjicom i na povodcu. Psi će smjeti na gradske javne površine samo ako su čipirani. 

Za mačke bez doma će u suradnji s udrugama za zaštitu životinja biti postavljena.

Što vi mislite o ovakvom prijedlogu? Odgovorite nam u anketi.

 
Idi na 24sata

Komentari 44

  • tswarzx 01.12.2023.

    apsolutno se slažem. ako imaš psa, onda se brini za njega. problem je što nitko neće ovo kontrolirat tako da ništa od toga.

  • liliZG2.0 30.11.2023.

    lijepo zamišljeno , no tko će to sve provjeravati?

  • istina i bog 29.11.2023.

    A kolika je kazna za gradonačelnika pljačkara, koji seta građane  zedne preko vode???

Komentiraj...
Vidi sve komentare