To je to što me zanima!

Velika promjena vremena: Evo što nas sve očekuje za vikend

Prvi val kiše stiže u subotu prijepodne, a drugo jače naoblačenje s još izraženijim padom temperature u noći s nedjelje na ponedjeljak...
Vidi originalni članak

DHMZ prognozira za danas sunčano vrijeme u većini zemlje. Nakon sunčanog jutra, sa sjeverozapada se očekuje postupan porast naoblake, osobito navečer. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju i središnjim predjelima mjestimice na udare i olujan. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, popodne na sjevernom dijelu u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23 °C, u Slavoniji ponegdje i viša.

Sutra velika promjena vremena

Prijepodne će biti promjenljivo do pretežno oblačno s kišom. Lokalno je moguća i grmljavina te prolazno pojačan vjetar. Od sredine dana postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada. Jug zemlje će bit najsunčaniji i uglavnom suh. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju te popodne i u središnjim predjelima jugozapadni. Na Jadranu će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na moru između 10 i 13 °C. Najviša dnevna od 12 do 17 u unutrašnjosti te između 15 i 19 °C duž obale.

"U subotu stiže promjena s kojom će kiša, ponegdje praćena i grmljavinom, pasti uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana tijekom prijepodneva. Predah od oborina potrajat će do nedjelje predvečer, a zatim uz dotok osjetno hladnijeg zraka ponedjeljak prilično dinamičan.

VREMENSKA PROGNOZA I dalje iznadprosječno toplo, žuti alarm za dio Hrvatske, sutra dolazi velika promjena

I u unutrašnjosti prvi val kiše stiže u subotu prijepodne, a drugo jače naoblačenje s još izraženijim padom temperature u noći s nedjelje na ponedjeljak. Ponedjeljak će ponovno biti vrlo vjetrovit, a u višem gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 27.03.2023.

    Neka netko našim meteorolozima spoji internet.

  • TDK 24.03.2023.

    ne možeš bit u autu koliko je vruće

  • Tram12 24.03.2023.

    Bjež'mo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare