To je to što me zanima!

Velika racija u Austriji: Policija je uhitila 13 pripadnika ISIL-a

Austrijska policija počela je u petak ujutro racije u Beču, Grazu i Linzu. Pretražuju stanove, džamije, dvorišta, sobe za molitve. U akciji sudjeluje čak 900 policajaca
Vidi originalni članak

Austrijska policija počela je u petak rano ujutro racije u Beču, Grazu i Linzu. Pretražuju stanove, džamije, dvorišta, sobe za molitve. Dosad su uhitili 13 ljudi. Među uhićenima je i muškarac porijeklom iz BiH koji je i, sumnja se, vođa grupe, piše OE24. U akciji sudjeluje 900 policajaca. 

Traže navodne teroriste i pripadnike ISIL-a. Akciju su nazvali Palmira.

Ovo je dosad najveća racija u Austriji. Izuzeli su kompjutere, novac, oružje, propagandni materijal. Uhićeni navodni vođa ima petero djece i već je dvije godine pod istragom. Navodno je riječ o suradniku Pierre Vogela, njemačkog propovjednika koji je prešao na islam. Muškarac je, sumnja se, skupljao novac za rat u Siriji te držao propovijedi pune mržnje u Beču.   

Kronen Zeitung piše da  se uhićeni navodni vođa zove Mirsad O. te da je on Srbin s austrijskim državljanstvom. Navode i da se u četvrtak navečer oprostio od roditelja i rekao im da odlazi u rat u Siriju. Kada su specijalci upali u njegov dom, žena mu je pretrpjela šok i morali su joj pomoći liječnici. Mirsad je navodno regrutirao ljude i u Švicarskoj i u Njemačkoj.  

Idi na 24sata

Komentari 92

  • PRCO 28.11.2014.

    Sve je to plod crvenih SPÖ i zelenih na vlasti u Austriji doslovno sam ih poceo mrziti jer imaju politiku tipa svi su dobrodosli a ne vide sta im takvi rade ali nek se paze jer je desnicarska FPÖ sve jaca i moglo bi skoro biti svega a onda nece valjati niti jedan ´´Ausländer´´

  • Subic_1 28.11.2014.

    Zivio je od socijalke , radi se o klasicnom BH Muslimanu parazitu i lijencini

  • svanuće 28.11.2014.

    Samo primjereno kažnjavanje može biti efikasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare