To je to što me zanima!

'Velike sile' izjednačile agresora i žrtve u Haagu?

Presuda vukovarskoj trojci Šljivančaninu, Radiću i Mrkšiću šokirala je hrvatsku javnost. Za pokolj 270 Hrvata zajedno su dobili samo 25 godina
Vidi originalni članak

Presuda Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću koju je donio Haaški tribunal po mnogima je ne samo skandalozna već i sramotna. Vlast i oporba su jednoglasni u tome, kao i većina hrvatskih građana. Čak i srpska strana u medijima priznaje da je iznenađena tako malim kaznama. 
Vukovarci postavljaju pitanje: Tko je onda pobio 270 naših najmilijih na Ovčari te nepoznati broj onih koji su završili po logorima u Srbiji. Na dan izricanja presude mnogi Vukovarci posjetili su upravo to mjesto na kojem su se prisjetili svojih najmilijih koji su mučno stradali samo zato što su bili druge nacionalnosti. Preživjeli Vukovarci svjedočili su o tom organiziranom i masovnom zločinu, a Europi i svijetu postavljaju pitanje zašto se pred sudom izjednačavaju agresori i žrtve. Ovakva presuda sigurno neće pomoći Hrvatskoj koja je podignula optužnicu protiv Srbije za zločin protiv čovječnosti. Sud 'pravde' u Haagu čini se kao samo instrument u rukama onih koji i 15 godina kasnije, Domovinski rat žele prikazati kao jugoslavenski 'građanski rat'.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kety 03.10.2007.

    Sramota....ali to smo tražili...želimo u veliku Europu, biti jedna od zvjezdica....pognuti glavu i praviti se da se ništa nije dogodilo...još jednom, velika sramota.

  • blizard 29.09.2007.

    nema pravde! monarhije kao nizozemska,francuska i v.britanija su uvijek podrzavale srbsku hegemoniju. sve su to prokleti masoneri i nije ih briga za nikoga osim za svoj novac i svoju zadnjicu !!

  • Dija 29.09.2007.

    i to se zove pravdom??? ako je to utjeha za sve nestale,poginule;mucene,ranjene i njihove obitelji mozemo se slobodno zapitati gdije je pravda zapravo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare