To je to što me zanima!

U Libanonu izbili nemiri zbog bombe, premijer nudi ostavku

Nakon eksplozije automobila bombe, u nemirima na ulicama Bejruta prosvjednici su palili gume, kontejnere za smeće i blokirali prometnice. Prosvjedi će se nastaviti
Vidi originalni članak

Odmah nakon što je objavljena informacija da je meta autobombe koja je eksplodirala u kvartu Ashrafije u kršćanskom dijelu Bejruta bio šef Libanonske obavještajne službe Wisan Al-Hassan uslijedila je reakcija stanovništva. 

Naime, simpatizeri stranke Budućnost kojoj je pripadao Al-Hassan izašli su na ulice, palili gume i kontejnere za smeće te blokirali sve prometnice u gradu. Prosvjedi se nastavljaju i danas. 

Najkritičnije je u Tripoliju koji je 100 kilometara udaljen od Bejruta gdje je u oružanim sukobima između protivnika i pristaša sirijskog režima ubijena jedna osoba dok ih je na desetke ranjeno. 

Naime, protivnici sirijskog režima u Libanonu optužuju sirijski režim za ubojstvo šefa obavještajne službe Al-Hassana jer samo prije nekoliko dana u libanonskim medijima je procurila informacija kako upravo on koordinira slanje oružja za pobunjenike u Siriji.

Pristaše sirijskog režima odgovornost za atentat na šefa obavještajne službe pripisuju Al-Qaidi ili Izraelu. Naime, poznato je kako je njegova služba otkrila na desetak špijunskih mreža koje su surađivale s Izraelom te je uhitio na desetke pripadnika Al-Qaide. Iako je u subotu u Libanonu proglašen dan žalosti, svi strahuju kako bi moglo doći do oružanih sukoba između pristaša i protivnika sirijskog režima.

Libanonski premijer Najib Mikati rekao je u subotu kako je ponudio ostavku, no da je predjednik Michel Suleiman zatražio da ostane još neko vrijeme, piše Reuters.

Papa traži mir za regiju

Papa Benedikt XVI osudio je u subotu nasilje u Libanonu stoji u priopćenju iz Vatikana u kojem se dodaje da je od Boga zatražio da Libanonu i čitavoj regiji daruje mir i pomirenje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mariocalabrese 20.10.2012.

    Manje vise svaku Zemlju mozes rashebati paar Bombi i kaos pocinje, pogotovo multietnicke i Vjerski razlicite kao Libanon.

  • templar73 20.10.2012.

    Da opet je kriva Sirija, kao da nemaju oni svojih problema i preko glave! Što se sve neće izmisliti da se uništi državu, jednostavno nemogu vjerovati!

  • dunja-zuta 20.10.2012.

    Zara,da da, sve se bojim da je to Zara, to je špijunsko okupljalište pod krinkom trg. centra. Opet Ameeri se petljaju gdje ne treba, koji će kur. na bliksom istoku Zara kad znamo kako se oni oblače..

Komentiraj...
Vidi sve komentare