To je to što me zanima!

Veliki požar u tvornici konaca u Oroslavju, izgorjelo je skladište

Svi sustavi su dobro funkcionirali, protupožarna vrata su se odmah zatvorila. Uspjeli smo spasiti strojeve i već tražimo dodatne skladišne prostore, rekao je član Uprave tvrtke Saša Muminović
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je posjetila tvrtku AquafilCRO u Oroslavlju kojoj je u jutarnjim satima u požaru u potpunosti izgorjelo skladište te izrazila potporu radnicima i upravi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednica je posjetila tvrtku u sklopu svog trodnevnog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nakon što je obaviještena o požaru u kojem je izgorjelo skladište tvrtke za proizvodnju konaca, puno gotovih proizvoda te sirovine.

Pohvalivši intervenciju vatrogasaca kojom je spriječeno širenje požara na proizvodni pogon, predsjednica je istaknula i solidarnost gospodarstvenika u županiji koji su upravi tvrtke već ponudili svoje skladišne prostore dok ponovno ne izgrade svoje skladište.

- Potpora upravi radnicama i radnicima. Mislim da je svima ovo pomalo bio šok. Nadam se da će se sve kroz ti do četiri dana normalizirati, kao što kaže uprava - kazala je Grabar Kitarović.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Skladište izgorjelo do temelja

Tvrtka AguafilCRO je u listopadu prošle godine u rad pustila nove strojeve, vrijedne više od 2,5 milijuna eura.

Član Uprave tvrtke Saša Muminović kazao nam je da očekuje da će se proizvodnja normalizirati vrlo brzo. 

- Izgorjelo je skladište sa sirovinom i gotovim proizvodima. Skladište je izgorjelo do temelja. Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen - rekao nam je Muminović i dodao da su radnici do dolaska vatrogasaca počeli sami gasiti požar. 

- Svi sustavi su dobro funkcionirali, protupožarna vrata su se odmah zatvorila. Uspjeli smo spasiti strojeve i već tražimo dodatne skladišne prostore - kaže Muminović. Očevid će se obaviti sutra

POGLEDAJTE GALERIJU:

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • purgerica prva 25.01.2018.

    šteta, velika šteta, nadam se da su prvoklasni strojevi preživjeli. Preporučam, ak imaju osiguranu imovinu, potražiti najboljeg vještaka u ovakovim slučajevima, dr.sc. Milu Bijelića.

  • Darije 1 25.01.2018.

    Ako nekoga baš interesira više tvornica, nego da li je pravilno Oroslavlje ili Oroslavje, bit ču toliko slobodan pa pokušati malo popraviti propust novinara i nabaciti koji redak o njoj. Tvornica AquafilCRO, za hrvatske prilike dobro posluje! Nije u gubicima, obaveze prema državi (zakonske) podmiruje redovito, plače 330 zaposlenih su redovite. AquafilCRO, je dio grupacije Aquafil iz Italije sa sjedištem u gradu Acro (ne mafijaški jug, neg sjever - blizu Švicarske) . Osim m ovoga u Oroslavju i naravno Italiji Grupacija Aquafill u svom sastavu ima preradjivačke i proizvodne pogone u u Njemačkoj, Sloveniji, Britaniji, SAD, Tajlandu i Kini..... Strojevi su zadnji krik strojarske tehnologije u toj branši i redovito se održavaju. Uredjenost pogona po zapadno-europskim normama. Osim ove zadnje modernizacije u članku spomenute,, imali su ju i prije 4 godine, kad su se proširili i još 30 ljudi zaposlili (uz dotadašnjih 300).....Plače? Ha! Kak tak, ali redovite, i pomognu ljudima da uz poljoprivredu doma, ne moraju u Njemačku, i drugdje. Što je bilo,, vrag zna,, ali ne bi bilo nikakvo čudo da je to kazna kaj su gazde tvornice zaboravili platiti ispod stola kaj im ide nekom ili nekima u Zagrebu, koji su im pomogli da dojdu do dozvola za otvaranje tvornice.

  • ĐorđePatković 25.01.2018.

    ako je jak požarni napon moglo je skladište bit razdvojeno bar par metara od glavnog objekta

Komentiraj...
Vidi sve komentare