To je to što me zanima!

Veliko srce Labinjana: Stigla su tri respiratora, pelene i kolica

Osim respiratora u donacijskoj pošiljci stiglo je i 45 kartona pelena za starije i nemoćne sugrađane, jedna invalidska kolica, 3 hodalice, 2 stalka za infuziju te štake za labinski Crveni križ i potrebite sugrađane
Vidi originalni članak

Labinjani Mirjana Diminić i Vlado Štifanić još su jednom pokazali da nesebičnost i ljudska dobrota nemaju zapreka, da nisu ograničene uredbama i pravilima, a niti sputane neodržavanjem socijalnih kontakata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U vremenu kada je većina ljudi primorana ostati kod kuće, zanemariti mnoge dosadašnje radne i obiteljske obaveze, te promijeniti životnu rutinu, supružnici Diminić-Štifanić iz svog doma u njemačkom gradu Karlsruhe gdje vode Njemačko-hrvatsku zajednicu nisu mirovali, već su odlučili pomoći svom rodnom Labinu i cijeloj Istri donacijom tri respiratora, koji su danas stigli u Labin.

 

Respirator oduvijek potrebitima život znači, a u vremenu borbe s koronavirusom, treba ga, nažalost, još veći broj pacijenata. 

Za njihov transport prema Labinu i to besplatan, zaslužna je tvrtka Transeast iz Žminja, a osim respiratora, u donacijskoj pošiljci stiglo je i 45 kartona pelena za starije i nemoćne sugrađane, jedna invalidska kolica, 3 hodalice, 2 stalka za infuziju, te štake za labinski Crveni križ i potrebite sugrađane.

Na vrijednoj donaciji zahvalili su se gradonačelnik Labina Valter Glavičić, zamjenik župana koji obnaša dužnost istarskog župana Fabrizio Radin i drugi.

Potrebno je svakako spomenuti da je obitelji Diminić-Štifanić 2002. godine dodijeljeno i priznanje Grada Labina za izvanredno i nesebično zalaganje u pružanju humanitarne pomoći, a 2011. godine primio ih je tadašnji Predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 10.04.2020.

    Pogledajte rtl vijesti od 4.1.19., vidjet cete kakva je situacija s gripom. Pune bolnice, manjak respiratora, zabrana posjeta u kbc dubravi a ocekivalo se da ce trajat gripa jos dva mjeseca. Na vrhuncu kaze po tisucu oboljelih tjedno. Tada je bio neki drugi doktor glavni za sezonsku gripu cini mi se. Sada tog covjeka nema nigdje. I ovdje sam zalijepio komentar zato sto brisu.

  • 10.04.2020.

    hvala, koliko smo respiratora mogli kupiti ili uložit u imunološki zavod sa 43 milje kuna što je upravo otišlo u mostarsku bolnicu sazad.

  • 10.04.2020.

    veliko ♥ za Labinjane!

Komentiraj...
Vidi sve komentare