To je to što me zanima!

Pali klimu! Hrvatskoj prijete paklena vrućina i žuti alarm, a moguće je i nevrijeme

U Dalmaciji će vrućina biti izraženija, osobito u unutrašnjosti, gdje, unatoč većinom sunčanom vremenu, sredinom dana tek rijetko mogućnost jačeg dnevnog razvoja oblaka i pokojeg pljuska
Vidi originalni članak

Danas nas očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme.

Uz lokalni razvoj oblaka popodne su u unutrašnjosti mogući mjestimični pljuskovi i grmljavina, ponajviše u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u središnjim predjelima uz granicu sa Slovenijom, te u Slavonskoj Posavini. 

Tako se u većini krajeva duž obale temperatura noćas nije spuštala ispod 25 stupnjeva, a u unutrašnjosti ispod 20.

U četvrtak će najniže vrijednosti ipak gdjegod biti malo niže. Dotok vrućeg zraka nad Hrvatsku nastavlja se uz blago jačanje utjecaja anticiklone, no prizemno će razlika u tlaku biti mala, pa neće biti izraženog strujanja, piše HRT.

KOD CENTRA KAPTOL VIDEO Nevrijeme srušilo drvo u Zagrebu: Vatrogasci na terenu

U takvim će okolnostima jutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano.

Zatim dnevni razvoj oblaka, a u drugom dijelu dana, osobito navečer lokalni su pljuskovi najvjerojatniji u najistočnijim predjelima. Vjetar uglavnom slab pa neće ublažavati poslijepodnevnu vrućinu uz temperaturu između 34 i 36 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrućina biti izraženija, osobito u unutrašnjosti, gdje, unatoč većinom sunčanom vremenu, sredinom dana tek rijetko mogućnost jačeg dnevnog razvoja oblaka i pokojeg pljuska.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Potkraj radnog tjedna u unutrašnjosti će temperatura zraka još malo porasti, no za vikend osvježenje i završetak toplinskog vala. Najviše dnevne vrijednosti bit će oko 30 stupnjeva, ali će osjećaju svježine pridonositi umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • nickkobalt9 30.06.2022.

    Kamo sa kondenzatom iz klime? U koji kontenjer to ide?

  • 30.06.2022.

    Neka mi netko kaže kome ustvari su namjenjeni ovakvi svakodnevni članci, dramatični i bombastični naslovi??? Hvala.

  • pocetnik 30.06.2022.

    kome palite klimu..svi radnici su njemackoj, ovi u mirovini nemaju s cim kupiti ni vrecu krumpira, a kamoli klimu a turisti..e turisti odose u jeftinije destinacije...koliko ih 7 dana kosta u hrvatskoj, oni provedu 14 dana u turskoj ili grckoj--za istu cijenu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare