To je to što me zanima!

Velikogorički rotaractovci skupljaju pomoć za siromašne

Prikupljaju se dugotrajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te proizvodi za djecu koji će se uoči blagdana donirati socijalno najugroženijim obiteljima s područja Velike Gorice
Vidi originalni članak

Rotaract klub Velika Gorica, uz pomoć istoimenog rotary kluba, u suradnji s Caritasom i Kauflandom i ove godine organizira humanitarnu akciju Božićna košarica.

Akcijom se prikupljaju dugotrajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te proizvodi za djecu koji će uoči božićnih blagdana biti donirani socijalno najugroženijim obiteljima s područja Velike Gorice. Donacije se mogu ostaviti u posebno označenoj košari koja se nalazi kod blagajni u Kauflandu u Velikoj Gorici. 

Akcija je tradicionalna, a mladi gorički rotaractovci (članovi podmlatka rotarijanskog pokreta) pokrenuli su je 2013. godine uoči osnivanja njihovog kluba.

Prošle godine je po uzoru na Veliku Goricu pomoć za najugroženije prikupljalo 13 hrvatskih rotary klubova. Time je Božićna košarica postala jedna od najznačajnijih predblagdanskih humanitarnih akcija u Hrvatskoj.

U dosadašnje tri akcije procjenjuje se da su gorički rotaractovci, rotarijanci i Velikogoričani prikupili oko 10.000 kilograma pomoći, a otprilike ista količina ukupno je prikupljena i u lanjskoj akciji 13 rotary klubova u čitavoj Hrvatskoj. 

Ovogodišnja akcija u Velikoj Gorici traje do nedjelje, 18. prosinca.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Hiroo_Onoda 17.12.2016.

    rotaractovci - jel se to baš tak piše? Čudno mi zvuči i teško se čita.

  • mmirka 17.12.2016.

    Zar nisu prosle godine gospodje koje su toboze skupljale za potrebite sebi nosile doma namirnice koje su bile malo bolje.. najbolja pomoc je skupiti kutiju hrane i odnijeti na vrata obitelji za koju znate da je u potrebi... A svatko od nas ima u blizini jednu ili vise takvih obitelji.

  • 16.12.2016.

    rotari i lionsi masonski klubovi gdje ulaze provincijski snobovi koji misle da su netko i nesto u drustvu...propuh u glavama, nemaju oni pojma tko su masoni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare