To je to što me zanima!

Venezuela nudi Snowdenu politički azil, hoće li prihvatiti?

No, nije sve jednostavno jer ne postoji izravni let iz Moskve za Caracas i presjeda se u kubanskoj Havani. Nije poznato kako bi na taj tranzit reagirala Kuba
Vidi originalni članak

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro ponudio je politički azil američkom "bjeguncu" Edwardu Snowdenu, javlja Reuters. 

- U ime američkog dostojanstva ... Ja sam odlučio ponuditi humanitarni azil Edwardu Snowdenu, rekao je Maduro tijekom vojne parade održane povodom Dana neovisnosti Venezuele.

- One je mlad čovjek koji je rekao istinu u duhu pobune zbog špijuniranja cijelog svijeta od strane SAD-a, dodao je.

No, nije sve tako jednostavno. Naime, ne postoji izravni let iz Moskve za Caracas i u uobičajenim rutama presjeda se u kubanskoj Havani. No, nije poznato kako bi na taj tranzit reagirala Kuba te hoće li ga pustiti dalje na put prema Venezueli. 

Snowden je u čak 20 zemalja zatražio azil, no dosad je dobivao samo "odbijenice". Pretpostavlja se da se od 23. lipnja nalazi u tranzitnom prostoru moskovskog aerodroma  Sheremetyevo gdje čeka razvoj situacije i nada se azilu u nekoj od zemalja kako ne bi bio isporučen SAD-u.

Njegovo otkrivanje informacija je pak posljednjih dana izazvalo diplomatsku krizu nakon što su nedavno njemački i francuski čelnici NSA program prisluškivanja proglasili "neprihvatljivim".

Idi na 24sata

Komentari 31

  • vidum 07.07.2013.

    Uzmi ili ostavi. Uzmi !!!

  • emma123 06.07.2013.

    dečko se odrekao života da bi otkrio špijunske radnje SAD-a a svijet njemo šuti na to i umjesto da se buni protiv SAD-a i podrže ovog momka oni mu jos odmažu, on je nešto učinio iz uvjerenja, a velikodemokratske zemlje žmire......

  • Stingray 06.07.2013.

    doofus

Komentiraj...
Vidi sve komentare