To je to što me zanima!

Verbum objavio roman Lloyda C. Douglasa o životu prvih kršćana

Kako ističe nakladnik, riječ je o klasiku duhovne književnosti koji i danas, gotovo osamdeset godina od objavljivanja, progovara podjednakom snagom i aktualnošću
Vidi originalni članak

Roman "Tunika", u kojem autor LIoyd C. Douglas tematizira život prvih kršćana, objavila je splitska nakladnička kuća Verbum, priopćio je u ponedjeljak taj nakladnik.

Roman vjerno dočarava rimsku kulturu i običaje, život prvih kršćana, kao i svakodnevicu carskoga dvora i običnoga puka, a mnogi ga uspoređuju s romanima "Quo vadis" i "Ben Hur", navodi se u priopćenju.

Kako ističe nakladnik, riječ je o klasiku duhovne književnosti koji i danas, gotovo osamdeset godina od objavljivanja, progovara podjednakom snagom i aktualnošću.

Taj roman, objavljen u prijevodu Alenke Mirković-Nađ, nije samo uzbudljiv povijesni roman nego i dirljiva, vječno aktualna parabola o ljudskom traganju za vjerom, istinom i životnim smislom, dodaju iz Verbuma.

"Tunika" prati životnu priču rimskog tribuna Marcela Galija, prognanog iz Rima zbog ismijavanja carskoga nasljednika. Nakon samo nekoliko mjeseci progonstva u Palestini zapovjeđeno mu je da izvrši smrtnu kaznu – raspeće Isusa iz Nazareta. Kockajući s vojnicima, Marcel osvaja njegovu tuniku, a nedugo potom neobična, neobjašnjiva iskustva s tunikom nagnat će ga da povjeruje da taj komad odjeće ima neobične moći.

Na temelju romana u Hollywoodu je 1953. godine snimljen film  "The Robe" s Richardom Burtonom koji je za ulogu u filmu dobio prvu nominaciju za Oscara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare