To je to što me zanima!

Premijer: Veslom smo gurali Jakovinu da otputuje na Bali

Potjerali smo vas ondje, niste htjeli ići tamo zapravo. Vidio sam da je bilo nekakve prozivke zbog troškova, istaknuo je premijer Milanović na sjednici Vlade u četvrtak
Vidi originalni članak

Premijer se na sjednici Vlade osvrnuo na put ministra Tihomira Jakovine na Bali.

- Potjerali smo vas ondje, niste htjeli ići tamo zapravo. Vidio sam da je bilo nekakve prozivke zbog troškova - kazao je Milanović te je još jednom napomenuo da se Jakovina tome protivio te da su ga "gurali veslom da ide". Premijer kaže kako je važno da Hrvatska bude predstavljena na takvim sastancima.

Na putovanje se osvrnula i potpredsjednica Vlade, Vesna Pusić. 

- Radilo se o temama iz poljoprivrede, a to je specifični tip sastanka. Najskuplje je ne ići na takve skupove, jer se na njima donose odluke koje mogu biti suprotne nacionalnim interesima i nema nikoga tko će braniti nacionalnu poziciju. To je sto pa i tisuću puta skuplje od putnih troškova. Mi si ne možemo dozvoliti da nismo prisutni na mjestima gdje se odlučuje o našoj sudbini, a naročito o sudbini poljoprivrede  - rekla je Pusić. Dodala je kako si Hrvatska ne može dopustiti da ne budemo prisutni na takvim sastancima.

- To je bila deveta ministarska konferencija WTO-a koja je jedina u dvije godine. Najveći dio sastanak je bio vezan za poljoprivredu - podsjetio je ministar Jakovina.

Idi na 24sata

Komentari 186

  • Satnik Dušan Jugović 13.12.2013.

    Država to sam ja (L'Etat, c'est moi). Kralj Zoran I voli imitirati Luja XIV, francuskog kralja, a umišlja si da je i car Napoleon. Na žalost sličniji je je francuskom kralju Karlu VI (proguglati za zanimljivi nadimak koji je imao - Charles VI) a kako stvari stoje najvjerojatnije će završiti kao Luj XVI.

  • 12.12.2013.

    Strava. Ministar putuje preko oceana jer ga veslom tjeraju tamo. A ja mislila da punoljetni ljudi odlučuju svojom glavom. Pa premijeru mogao je ministar malo obići ugašene mliječne farme. Dosta bi naučio na svom terenu o nacionalnim interesima iz oblasti poljoprivrede. I umjesto vesla kojim ste ga gurali, dajte mu motiku, za promjenu.

  • brođanin 1_1 12.12.2013.

    Šta će ministar poljoprivrede na sastanku o poljoprivredi,baš čudno....trebao im je iz slavonske zapuštene i neobrađene njive pokazat srednji prst...po vama naravno

Komentiraj...
Vidi sve komentare